Tgrt Haber
17 Temmuz 2021 09:43

Havada karada bilet kalmadı

Bayram tatilini hafta sonuyla birleştirenler otogar ve havalimanlarına akın etti. Son dakika seyahat edecekler için bilet bulmak kâbusa döndü. Otobüs ve uçak şirketleri yoğunluğa ek seferlerle cevap verdi.

Havada karada bilet kalmadı
kurban bayramı,,bilet,,otobüs,,uçak,

Uçak ve otobüs bileti bulmak, son dakika seyahat edecekler için kâbusa döndü. Bayramda günlük 2.200 seferin üzerine çıkılması hedefleniyor. THY yurt içindeki noktalara 427 ek sefer planladı.

Kurban Bayramına yaklaşırken şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere ve uçaklara olan talep arttı.

Biletlerin bittiğini belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan, ek seferlerin biletlerinin satılmaya başlandığını söyledi. Günde bin 500 sefer yapıldığını belirten Özcan, ek seferlerle birlikte bunun daha da yükseleceğini ifade etti. Korsan taşımacılığın firmalara zarar verdiğini vurgulayan Özcan, “Bayramda vatandaşlar korsan taşımacılığa yönelmesin. Biletlerini firmalarımızdan alsınlar. Her yerden izinsiz otobüs kalkıyor. Bu, bize zarar veriyor” dedi.

UÇAKLARDA DA YER KALMADI

Bayramın ilk gününe kadar uçaklarda da yer kalmayınca İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda yoğunluk etkisini gösterdi. Bayram için memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar terminal ve bilet satış ofislerinin yolunu tuttu. Otogarda koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasına yönelik anonslar yapılırken bazı otobüs firmaları bilet taleplerine yetişmekte zorlanıyor. Bir otobüs firmasında yetkili olan Vahap Turgut, yoğunluğun arefe akşamına kadar devam edeceğini söyledi.

HAVALİMANINDA UZUN SIRALAR

Kurban Bayramı yoğunluğunun yaşandığı noktalardan biri de havalimanları. İstanbul Havalimanı’na gelen yolcular, kontrol noktaları önünde ciddi kalabalık oluşturdu. Güvenlik kontrolleri yapıldıktan sonra terminale alınan yolcular kontuarlarda uzun kuyruklar oluşturdu. Yoğunluk nedeniyle başta Türk Hava yolları olmak üzere birçok şirket ek sefer düzenleyecek. THY, 16-25 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Havalimanı’nda 249 ek sefer icra edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...