Tgrt Haber
15 Haziran 2019 00:25

Hazine ve Maliye Bakanlığından Moody's'in not kararına tepki

Kredi ve derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu BA3'ten B1'e indirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı: "Moody's tarafından verilen not indirimi kararı, Türkiye ekonomisinin temel göstergeleri ile bağdaşmamakta ve bu nedenle kuruluşun analizlerinin nesnelliği ve tarafsızlığı açısından soru işareti oluşturmaktadır" açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığından Moody's'in not kararına tepki
moody&tt2;s,türkiye,hazine ve maliye bakanlığı,ekonomi

Kredi ve derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu BA3'ten B1'e indirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Moody's'e tepki
Karara tepki gösteren Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Moody's'in kararı Türkiye ekonomisinin temel göstergeleriyle bağdaşmamakta. Kuruluşun analizlerinin nesnelliği ve tarafsızlığı soru işareti oluşturmakta" açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı: "(Moody's'in not indirim kararı) Kuruluş, Türkiye'nin borçlarının rezervlerinden 2,6 kat fazla olduğuna vurgu yapmıştır. Bu oran, Moody's'in bizden daha yukarıda notlandırdığı bazı ülkelerde dahi bizim çok üzerimizdedir."

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...