Tgrt Haber

İcra yoluyla çocuk teslimine son

28 Ekim 2021 08:33
İcra yoluyla çocuk teslimine son
icra iflaz kanunu,,hacizli mal,,çocuk,

İcra İflas Kanunu revize ediliyor. Düzenleme ile boşanmış ebeveynler arasındaki icra ile çocuk teslimine son verilecek. Depolardaki hacizli malların satışına da yeni kriterler getiriliyor.

İcra İflas Kanunu revize ediliyor, yapılacak değişikliklerde sona gelindi. Boşanmış ebeveynler arasındaki icra ile çocuk teslimine de son veren düzenleme ile özellikle depolarda çürümeye terkedilen hacizli malların satışına yeni kriterler getiriliyor. Hem alacaklı hem borçlu malın satışını isteyebilecek. Böylece mallar depoda kalıp çürümeyecek.

İCRAYLA ÇOCUK TESLİMİNE SON

İcra İflas Kanunu’nda değişiklik öngören, AK Parti’nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı taslakta sona gelindi. Çocukların icra yoluyla teslimine son verilmesi, AK Parti hukukçularının hazırladığı taslağın en önemli bölümünü oluşturuyor. Yapılacak değişiklikle boşanan çiftlerin arasında oluşan anlaşmazlık nedeniyle çocukların icra yoluyla teslimini öngören uygulama son bulacak. İcra yoluyla çocuk alma, yeni taslak ile İcra İflas Kanunu’ndan çıkarılarak Çocuk Koruma Kanunu içinde düzenlenecek. Böylece, çocuğun duygusal ve sosyal zarara uğraması engellenecek. Psikolog, pedagog gibi uzmanlar ile eğitimciler çocuğun teslimi sırasında bulunacak

ÇOCUK TESLİM MERKEZLERİ KURULACAK

Adalet Bakanlığı, çocuk tesliminde görev ve sorumluluğu üstlenecek. Adalet Bakanlığına bağlı mağdur hizmetleri birimleri, boşanmış çiftlerin çocuklarının teslim edilmesi işlemlerini yürütülecek. Bunun için çocuk teslim merkezleri kurulacak. Bu sayede çocuğun taşınır eşya gibi icraya konulması ve bu durumdan psikolojik olarak etkilenmesi sona erecek. Çocuk tesliminde görev alacak memurların ücretleri ile ilgili de çalışma yapılıyor.

ALACAKLI DA BORÇLU DA SATIŞ İSTEYEBİLECEK

İcra dairelerinin hacizli menkul, gayrimenkul satışları taslağa göre, internet üzerinden de yapılabilecek. Hacizli malın satışını sadece alacaklının yapabildiği mevcut sistemde düzenleme yapılarak hacizli malın satışını borçlu da talep edebilecek. Bu sayede haczedilen malın satışı 6 ay içinde hem borçlu hem de alacaklısı tarafından istenebilecek.

Yapılacak düzenleme ile 6 ay içinde hacizli malın sahibi olan borçlunun da satış talep edebileceğini belirten AK Parti kurmayları şunları söyledi: Mevcut düzenlemede sadece alacaklı satış isteyebiliyor. Bazen satış istemediği için haczedilen mallar, mesela araba, depolarda bekleyip çürüyor. Ya da başka bir eşya. Depolar doluyor. Sıkıntıya sebep oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...