Tgrt Haber

IKEA'nın çok satan çocuk oyunu için acil toplatma kararı! "Boğulma riski taşıyor"

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Daily Mail
27 Haziran 2023 10:43 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 11:07
IKEA'nın çok satan çocuk oyunu için acil toplatma kararı! "Boğulma riski taşıyor"
IKEA

IKEA, gevşek küçük metal cıvatalarının çocuklar için 'potansiyel boğulma tehlikesi' oluşturduğu gerekçesiyle balıkçılık oyununu toplatma kararı aldı

İsveç'li mobilya devi IKEA, çok satan "BLAVINGAD" isimli balık tutma çocuk oyununu acil koduyla toplatma kararı aldı.

Daily Mail'de yer alan habere göre, toplatma kararına gerekçe olarak oyun mekanizmasını tutan küçük metal cıvatalarının gevşediği şeklindeki rapor gösterildi.  
IKEA'dan yapılan açıklamada "IKEA , çok renkli BLAVINGAD balıkçılık oyununa sahip olan tüm müşterilerden oyunu kullanmayı bırakmalarını ve tam para iadesi için bir IKEA mağazasına iade etmelerini rica eder" ifadelerine yer verildi.

Satın alma işleminin fautara ya da benzeri bir belge ile kanıtlamasına gerek olmadığı bildirildi.

"VAKA YOK... İHTİYATİ TEDBİR KARARI"

Açıklamada ayrıca, oyuncağn sebep olduğu herhangi bir boğulma veya yaralanma vakası bildirilmediği, geri çağırmanın bir ihtiyati tedbir olduğunu vurgulandı. Haberde iade işlemi için şirketin mağazalarına, internet adresine ya da müşteri hizmetlerine başvurulabileceği belirtildi. 

"BLAVINGAD" çocukların tahta deniz yaratığı şekillerini almak için, mıknatıs çubuklar kullaması mantığıyla tasarlanmış bir oyun. 

Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...