Tgrt Haber
23 Ağustos 2021 21:09

İkinci el otomobilde yaprak kımıldamıyor

Pandemi süreci ile birlikte ikinci el otomobilde fiyatlar ikiye katlanırken sıfır araçlara yapılan yüzde 25 indirim ile birlikte oto galericilerde durgunluk yaşanıyor

İkinci el otomobilde yaprak kımıldamıyor
oto galeri,,ikinci el otomobil,

Sıfır araçlara yapılan yüzde 25 indirimin ardından oto galeri pazarında sessizlik hakim. Pandemi sürecinde ikinci el otomobillerin fiyatlarının iki katına çıkması ile birlikte durgunlaşan oto galeri pazarında ne sıfır ne de ikinci el araçlarda satış yapılamıyor. 

OTO GALERİ SAHİPLERİ ARAÇLARI SİLİYOR

33 senedir galericilik yaptığını söyleyen Mehmet Ertuğ, 10 gündür işlerinin çok durgun olduğunu belirtti. Ertuğ, "Vatandaşlar devletin sıfır araçlara yaptığı yüzde 25 indirimden dolayı ikinci el araçlarda da fiyatların düşmesini bekledi ama bu da olmadı. Örneğin vatandaş bayilere gittiğinde araç soruyor ve belli markalardaki araçlara indirim yapıldığını öğreniyor. Ama o bahsedilen araçlar da piyasada yok. 10 günden bu yana vatandaşlar indirim beklediği için piyasada durgunluk oluştu, bu durum bize de yansıdı. 7,8 gündür işler durma noktasında, biz de can sıkıntısından sürekli araçlarımızı siliyoruz ve müşterilerimizi bekliyoruz. Şu an sektör durgun bir durumda. Bir de 1 Temmuz itibarı ile kredi faizlerini yüzde 25, yüzde 50’ye kadar indirdikleri için bu da bizim sektörü etkiledi. Fiyatlar yine ufak ufak yükseliyor, fiyatlar düşmüyor" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...