Tgrt Haber
24 Ağustos 2021 15:48

İngiltere Türkiye'ye yasağını yeniden masaya yatırıyor

Türkiye mayıs ayından bu yana İngiltere tarafından seyahat yasağına tabi tutuluyor. Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği ülkenin kırmızı listeden çıkarılacağı konusunda iyimser olduklarını belirterek, "Seyahat kuralları 26 Ağustos Perşembe günü gözden geçirilecek” açıklamasında bulundu.

İngiltere Türkiye'ye yasağını yeniden masaya yatırıyor
İngiltere,kırmızı liste,T

Londra Büyükelçiliği, bu hafta Türkiye'nin İngiltere'de kırmızı listeden çıkmasını beklediklerini belirtti.

Sky News'e açıklama yapan elçilik, "Covid-19 ile ilgili bilimsel veriler, önümüzdeki seyahat güncellemesinde Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılacağı yönündeki beklentimizi destekliyor" ifadelerini kullandı.

LONDRA BÜYÜKELÇİLİĞİ İYİMSER

Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği’nin, ülkenin kırmızı listeden çıkarılacağı konusunda iyimser olduğu ifade edilen açıklamada, "Seyahat kuralları 26 Ağustos Perşembe günü gözden geçirilecek” denildi.

VAKA SAYISI İNGİLTERE’DEN DAHA DÜŞÜK

Ayrıca Türkiye'deki vaka sayılarının şu anda İngiltere'dekinden daha düşük olduğu anımsatıldı. Büyükelçiliğin 'Our World In Data'dan aktardığı verilere göre, vakaların 7 günlük ortalaması Türkiye'de 232, İngiltere'de ise 464" ifadeleri kullanıldı.

“KIRMIZI LİSTEDEN ÇIKARILMASINI BEKLİYORUZ”

Türkiye'nin genom dizilimini geliştirdiğini ve ülkedeki yetişkinlerin yarısından fazlasının iki doz aşı olduğunu belirten Büyükelçilik, AB'nin Türkiye'de verilen Covid sertifikalarını kabul etmeye başlaldığını anımsatarak şunları söyledi:

“Bu da Türkiye'nin neden kırmızı listeden çıkarılması gerektiğine dair bir başka kanıt. Birleşik Krallık'ın tüm gelişmeleri dikkate almasını ve Türkiye'yi kırmızı listeden çıkarmasını bekliyoruz.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...