Tgrt Haber
27 Mart 2021 09:42

İş güvenliği uzmanından alınan ek ödemeler KDK’nın kararıyla iade edildi

Vatandaşın ücretsiz avukatlığını yapan Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) 2021 yılının ilk 3 ayında 5 binden fazla başvuru geldi. KDK, kamu personel rejimi, adalet, milli savunma, güvenlik ve ekonomi alanında gelen başvuruları çözüme kavuşturmaya devam ediyor.

İş güvenliği uzmanından alınan ek ödemeler KDK’nın kararıyla iade edildi
iş güvenliği,,uzmanı,

KDK’ya yapılan başvuruda iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip kamuda çalışan öğretmen, idarenin görevlendirmesi üzerine iş güvenliği uzmanlığı yapması karşılığında kendisine ödenmiş olan ücretin ilgili idare tarafından iadesinin istendiğini, söz konusu ücreti ilgili idareye iade etmek zorunda kaldığını belirterek, hak ettiği iş güvenliği ücretinin tekrar kendisine ödenmesini talep etti.

Söz konusu başvuruda vatandaş, görevlendirildiği İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde vermiş olduğu hizmet karşılığında toplamda 80 saati geçmemek kaydı ile ek ödeme ücreti aldığını ve çalışmış olduğu idarelerin, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının ilgili maddesine dayandırılarak bir işyeri sicil numarasında 50 kişiden az çalışan olması nedeniyle yersiz ödenen iş güvenliği uzmanlığı ücretini kamu zararı oluştuğu kanaati ile tarafına borç çıkarıldığını belirterek çareyi Kamu Denetçiliği Kurumunda aradı.

KDK: "EMEK KARŞILIĞINDA HAK EDİLEN ÜCRETİN İDARE TARAFINDAN KİŞİYE ÖDENMESİ SOSYAL DEVLET İLKESİNİN BİR SONUCUDUR"
Başvuru kapsamında KDK, ilgili idareden yapılan işlemin gerekçeleri hakkında bilgi ve belge istedi, yapılan inceleme sonucunda ortaya konulmuş olan emek karşılığında hak edilen ücretin idare tarafından ilgili kişiye ödenmesinin sosyal devlet ilkesinin bir sonucu olduğunu vurgulayarak, başvurandan alınan ödemelerin, idare tarafından başvurana tekrar ödenmesi gerektiği sonucuna ulaşarak ilgili kuruma tavsiye kararı verdi.

KDK’YA BAŞVURDU MAĞDURİYETİ GİDERİLDİ
KDK’nın, ücretin başvurana tekrar ödenmesi yönündeki tavsiye kararı üzerine ilgili kurum karara uyarak, başvurandan geri alınan yaklaşık 22 bin TL bedelin tekrar başvurana ödendiğini bildirdi ve böylece mağduriyet giderildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...