Tgrt Haber

İşçilerin maaşlarına yüzde 120 zam: Bayram ikramiyeleri de artırıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Şubat 2024 18:14 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 18:46
İşçilerin maaşlarına yüzde 120 zam: Bayram ikramiyeleri de artırıldı
Zam,Ordu,İşçi,Maaş

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS), işçilerin yüzünü güldüren bir gelişmeyle sonuçlandı. Belediye işçilerinin maaşlarına yüzde 120 oranında zam yapıldı.

Belediyelerin işçilerin maaşlarına yaptığı yüksek oranlı zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. Ordu Büyükşehir Belediyesi de işçilerin maaşlarına büyük bir zam yaptı. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen imza töreni, 15 Temmuz Meydanı'nda gerçekleşti ve büyük bir heyecan ve coşkuyla karşılandı. Davul, zurna ve meşaleler eşliğinde gerçekleşen törende, personelin sevinç ve coşkusu göz kamaştırıcıydı. Aileleriyle birlikte törene katılan personelin açtığı pankartlar, Başkan Hilmi Güler'i duygulandırdı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 3 yıllık süreyi kapsayacak olan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) hakkında konuştu. Güler, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dilerken, "Bugün 2 bin 500 kardeşimizin hak ettiği çalışmaların parasal karşılığını ödeyemeyiz. Çünkü sizin yaptığınız hizmetler o kadar kıymetli ki. Bugün Hizmet-İş ile birlikte Türkiye'de çok iyi bir rakama ulaşarak Allah nasip etti. Bu çalışmaları birlikte alın teriyle başaracağız. Belediyeciliğin ne kadar güzel olduğunu sizlerle gördük. Ortalama yüzde 120 zam yaptık ve bunu verebilecek durumdayız. Helal olsun sizlere, çünkü parası olmayan veremez, borçlu olan para veremez. Hizmette sınır olmadığı gibi, bizim gönlümüzde de sınır yok" dedi.

BAYRAM İKRAMİYELERİ DE ARTIRILDI

Konuşmasında, bayram ikramiyelerini arttırdıklarını kaydeden Başkan Güler, “Bayramlarda verilen rakamı az buldum. Bunu her iki bayram için 5’er bin TL, bayram ikramiyesi olarak vereceğiz. Verilen bu ücretlere her 6 ayda bir olmak kaydı ile devlet memurlarına gelen zam oranında artış yapılacak” ifadelerine yer verdi.

İşçilerin maaşlarına yüzde 120 zam: Bayram ikramiyeleri de artırıldı - 1. Resim

"TÜM EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZE HAYIRLI VE BEREKETLİ OLSUN"

Düzenlenen imza töreninde konuşan Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, yapılan zam oranından dolayı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.

İşçilerin maaşlarına yüzde 120 zam: Bayram ikramiyeleri de artırıldı - 2. Resim

Enflasyon oranının çok üzerinde zam yapıldığını belirten Keskin, "Bugün hasat günüdür. Bugün şükür günüdür, bereket günüdür. Bugün kahır günü değil bereket günüdür. Sözleşmemizde ulaşılan rakamlar sözleşmenin başarısından birisi olmakla birlikte bu sözleşme adil bir sözleşme olmuştur. Enflasyon oranının çok üzerinde gerçekleşen artışın bereketli olmasını diliyorum. Emek ve alın terine verdiği değeri belediyenin imkânlarını zorlayarak bordrolarımıza yansıtmak için Türkiye’nin en iyi sözleşmelerinden birini imzalayacak olan kıymetli büyüğümüz Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e çok teşekkür ediyoruz. Toplu iş sözleşmemiz Ordu Büyükşehir Belediyemize, sendikamıza ve tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı ve bereketli olsun” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mustafa14 Şubat 2024 00:48

Galiba şu an en az maaş alan devlete çalışan kamu işçileri kaldi

Sonraki Haber Yükleniyor...