Tgrt Haber
05 Temmuz 2022 08:00 - Güncelleme : 05 Temmuz 2022 09:41

İşçilerin grevi Brent petrolün yükselmesine neden oldu, akaryakıt fiyatlarında endişe başladı

Norveç’teki petrol ve gaz işçilerinin grevi nedeniyle Brent petrol fiyatı yükseldi. Rusya’dan sonra Avrupa’nın yeni petrol tedarikçisi olmak isteyen ülkede üretimin durması piyasayı dara soktu. Grevin devam edip etmeyeceği merak edilirken petrolün daha fazla yükselerek akaryakıt fiyatlarını tetiklemesinden endişe ediliyor.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
İşçilerin grevi Brent petrolün yükselmesine neden oldu, akaryakıt fiyatlarında endişe başladı
brent petrol,akaryakıt,motorin,benzin

Norveçli petrol ve gaz işçileri ücret artışı talebiyle greve gittiler. Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) Bağımsızlık Günü sebebiyle kapalı olan piyasa, açılışında grevi olumlu fiyatlamadı.

Norveç enerji şirketi Equinor grev nedeniyle bugün petrol ve gaz üretiminin günlük 89.000 varil petrol azalarak 27.500 varil gaz üretimi oluşturacağını söyledi. Arzın daralacağı sinyalini alan piyasada Brent petrol fiyatları yükseldi.

Brent petrol 114,32 dolara kadar yükseldikten sonra hafifçe geri çekilerek (saat 07:55 itibarıyla) 113,60 dolar noktasına geldi.

Greve önderlik eden sendika, petrol üretiminin yarından itibaren günde 130.000 varil azalacağını söyledi. Norveç üretiminin yaklaşık yüzde 6.5'ine tekabül eden bu miktarın, arz konusunda oldukça hassas olan piyasayı daha fazla etkileyebileceğinden endişe ediliyor.

Küresel enflasyona karşı alınan önlemin durgunluğa neden olacağı endişesi her geçen gün daha fazla karşılık bulurken bir yandan da faiz artırımı dalgası yayılıyor. Faiz artırımı ve sıkılaştırma politikalarının dünyanın daha geniş bir kesimine yayılması petrol fiyatlarının daha fazla yükselmesine engel oluyor.

İŞTE TÜRKİYE’DE AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

Motorin: 26,64 TL

Benzin: 25,18 TL

LPG: 10,67 TL

ANKARA

Motorin: 26,74 TL

Benzin: 25,31 TL

LPG: 10,57 TL

İZMİR

Motorin: 26,77 TL

Benzin: 25,30 TL

LPG: 10,31 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...