Tgrt Haber

Fed gümbür gümbür geliyor! İslam Memiş altın için uyardı: Aşağıda yer yok, yukarı ataklar geliyor

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
04 May 2022 09:41 - Güncelleme : 04 May 2022 11:18
İslam Memiş Fed toplantısı öncesi aşağı sarkan altın fiyatı için ''yukarı yönlü ataklara hazır olun'' uyarısı yaptı.

Altın fiyatları için kritik gün başladı. Fed faiz kararı öncesi baskılanma sürecine giren piyasalarda 50 baz puan artış beklentisi sürüyor. İslam Memiş altın fiyatı için yatırımcılara ''Yükselişe hazır olun'' uyarısı yaptı. Düşüşlerin geçici, yükselişlerin kapıda olduğunu ''Ucuza altın vermeyecekler'' mesajıyla anlattı. İşte 4 Mayıs gram, çeyrek ve yarım altın fiyatları…

İslam Memiş Fed toplantısı öncesi aşağı sarkan altın fiyatı için ''yukarı yönlü ataklara hazır olun'' uyarısı yaptı.

Fed faiz toplantısı için geri sayım başladı. Doğu Avrupa’da devam eden savaş ve tüm dünyayı etkisi altın alan yüksek enflasyon nedeniyle altın fiyatlarında manipülasyon fiyatlaması devam ediyor. Fed Başkanı Jerome Powell enflasyon ile kararlılıkla mücade edeceklerini vurgularken 50 baz puan artışının masada olduğunu ifade etmiş diğer üyelerden ise 75 baz puanın dünyanın sonu olmayacağı açıklamaları gündeme gelmişti. Yatırımcılar etkileri görülmeye başlayan Fed faiz kararı öncesi ''Altın düşer mi?'' sorusunun cevabına odaklandı.

ALTIN İÇİN 'FED' BEKLEYİŞİ BAŞLADI

Uluslararası piyasalarda değer kazanan dolar ve Fed faiz artırım süreci ons altını son ayların en düşük seviyesine getirdi. 1.900 dolar seviyesinin altına sarkan ons altın Fed faiz kararı öncesi baskılanmaya devam ediyor. Dünya pandemi yaralarından kurtulurken, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle piyasalarda ani hareketlilik başladı. Altın başta olmak üzere emtia fiyatları jeopolitik gerginlik, yüksek enflasyon ve merkez bankalarının kritik açıklamaları doğrultusunda fiyatlandı. Belirsizliğin hakim olduğu piyasalarda vatandaşlar elindeki varlıkları korumak adına güvenli liman altına yöneldi. 

Fed gümbür gümbür geliyor! İslam Memiş altın için uyardı: Aşağıda yer yok, yukarı ataklar geliyor

Ons altın Fed toplantısına sayılı saatler kala 1.863 dolar seviyesinden işlem görüyor. Uzmanlar güçlenen dolar ve Fed etkisiyle başlayan altın fiyatlarındaki düşüşün devam etmesi için Powell’in şahin bir açıklama yapması gerektiğine işaret etti. Altın yatırımcılar için enflasyon riskinden koruma aracı olarak görüldüğünden Fed’in şahin açıklamaları ve kararlı enflasyon mücadele mesajı sarı metali baskılamaya devam edebilir.

4 MAYIS GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Türkiye'de piyasalar Ramazan Bayramı nedeniyle kapalı olmasına rağmen Fed etkisini göstermeye başladı. Emtia fiyatlarındaki düşüşü gören yatırımcılar ''Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar?'' sorusunun cevabına odaklandı. İşte 4 Mayıs güncel altın fiyatları: 

  • Gram altın: 888 TL,
  • Çeyrek altın: 1.459 TL alış fiyatı, 1.482 TL satış fiyatı, 
  • Yarım altın: 2.917 TL alış, 2.965 TL satış fiyatı, 
  • Ons altın: 1.863 dolar

İSLAM MEMİŞ ALTIN TAHMİNİ: DÜŞTÜ DİYE ÜZÜLMEYİN, YÜKSELECEK

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş Fed etkisiyle düşüşe geçen altın fiyatları için değerlendirmelerde bulundu. Memiş altında düşüşün geçici olduğunu ifade etti. ''Fed faiz artırdı altın düşecek’’ ezberlerinin bozulacağına dikkat çekti.

Memiş ''Altın ve gümüş için değer kaybetti diye üzülenler olmuş. 880 lira desteği aşağı yönlü kırılamadı. Kırılsa bile geçerli olan bant aralığı 850-900 lira. Gümüş gramda destek 10,70 lira. Soru şu; Makas aralığından dolayı sana ucuz altın veya gümüş vereceklerini mi sanıyorsun? Alan aldı. Siz bayramı bayram tadında geçirin, rahat olun. Küresel piyasalarda neler olacağını Mayıs’ta göreceğiz. Mayıs-Haziran bekleme ayımız. Temmuz’a kadar piyasaya değil, işimize bakarız. Küresel finans sisteminde her şey ayarlandı'' ifadelerini kullandı.

Ünlü ekonomist “Biz faiz artırdıkça, enflasyon ile mücadelemiz sürdükçe size bu piyasada ekmek yok” mesajını verdiler. Makas aralıklarını, FX piyasasının iptal olmasını bir kez daha düşünün Her şey hazırlandı Aşağıda yer yok. Yukarısı için hazırlık var’’ değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...