Tgrt Haber

Dolar yükselecek mi? İslam Memiş, "15.88 TL direnç seviyesi hala masada" uyarısı yaptı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
22 Haziran 2022 13:00 - Güncelleme : 22 Haziran 2022 18:31
İslam Memiş,Dolar,Bitcoin,Döviz

Piyasaların gözü kulağı Merkez Bankasının faiz kararında. Daha önce defalarca faizi pas geçen Merkez Bankasının bu ay da faizi sabit tutması bekleniyor. Belirsizliğin hakim olduğu piyasalarda altın ve kripto paralar düşerken dolar yukarı yönlü hareketlerini devam ettiriyor. Vatandaşın gündeminde ise “Dolar yükselecek mi?”, “Altın nereye kadar düşecek?” gibi sorular var. Finans analisti İslam Memiş, dolar ve altın fiyatındaki seyri yorumladı.

ABD Merkez Bankası Fed’in politika faizini 75 baz puan artırmasıyla hareketlenen piyasaların gözü, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) yarınki faiz kararı toplantısında… Bir süredir Merkez Bankalarının baskısı altında seyreden piyasalarda dolar yükselişini devam ettirirken altında değer kayıpları yaşanıyor. Kripto paralar ise son günlerde adeta dip seviyeleri gördü, Bitcoin 20 bin dolar üstünde tutunma çabalarına devam ediyor. Finans Analisti İslam Memiş, ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Powell'ın açıklaması ve TCMB'nin faiz kararı öncesi dolar ve altın fiyatını yorumladı.   

BEKLEYİN, FİYATLAR YÜZDE 20’YE KADAR DÜŞECEK

Emlak ve otomotiv piyasalarında fiyatların artmasının ardından yaşanan durgunluk dikkat çekiyor. İslam Memiş, emlak piyasasında yaşanan balonun çökeceğini ve fiyatlarda ciddi bir düşüş olacağını kaydeden İslam Memiş, şöyle konuştu:

Dolar yükselecek mi? İslam Memiş, "15.88 TL direnç seviyesi hala masada" uyarısı yaptı

“Son bir ayda ev satışlarında durgunluk var. Son açıklanacak ekonomik pakette emlak sektörü ile ilgili müjdeler olacak. Yeni konut üretimi ya da fırsatçıların önüne geçmek için düzenlemeler bekleniyor yüzde 15 civarında bir düşüş öngörüyorum. Sıfır araçlarda döviz kurundan dolayı yıl sonuna kakar değer artışları olabilir. İkinci el araç satışlarında son bir aydır durgunluk var. Yeni düzenlemeler nedeniyle yüzde 15-20 bandında düşüş olabilir. Nakit değerli mal değersiz olacak.” Dünyada cip krizinin devam ettiğine dikkat çeken Memiş, bunun nedeninin elektrikli araçlara hazırlık olduğunun altını çizdi."

BİTCOİN EYLÜL’DE HAREKETLENECEK 

İslam Memiş, tarihi dip seviyeleri gören Bitcoin için ise iyimsek konuştu. Piyasaların merkez bankaları baskısı altında hareket ettiğine dikkat çeken İslam Memiş, “Kripto paralarda düşüşlerin kalıcı olacağını sanmıyorum. Eylül ayında hareketlenmeler olur. İnsanların bu dönemde kripto paralara ilgisi artacak. Ülkelerin dijital paraları çıkınca dijital bankacılık ortaya çıkacak. Bu da kripto paraları güçlendirecek” diye konuştu.  

DOLARDA 15.88 TL SEVİYESİ MASADA DURUYOR

Fed’in faiz artırma kararları ile yükseliş eğilimi süren dolar fiyatının beklenenin aksine aşağı yönlü olacağını bilerten İslam Memiş şöyle konuştu:

“Şahsen 17-18 TL’den dolar almam. Yüksek bir maliyet. Düşüş ihtimali olan bir enstrüman. Önümüzdeki aylarda tatil madunda bir piyasa görebiliriz. Hükümet tarafından ciddi bir tedbir açıklanabilir. Piyasalarda Temmuz, Ağustos aylarında iyimser bir tablo ortaya çıkar. Eylül, Ekim ve Kasım ayları ayrı bir süreç. Dolarda 16.75 TL seviyesi güçlü bir destek seviyesi. 15.88 TL seviyesi masada durmaya devam ediyor.” 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...