Tgrt Haber
20 Aralık 2021 23:22

İslam Memiş dolar ve altındaki sert düşüşü yorumladı: Bu fragman dahası var

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından ekonomiye yönelik yaptığı açıklamalar sonrası döviz kurunda büyük düşüş yaşandı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklama ile döviz altında düşüşün devam edeceğinin sinyalini verirken sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu fragman yarını izleyelim" ifadelerini kullandı. Yatırım uzmanı Timothy Ash ise döviz kurunda yaşanan düşüş sonrası şaşkınlığını gizleyemedi ve kariyerinde böyle bir şeye ilk defa tanıklık ettiğini söyledi.

İslam Memiş dolar ve altındaki sert düşüşü yorumladı: Bu fragman dahası var
İslam Memiş,dolar,altın,döviz,düşüş,Timothy Ash

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamalar sonrası döviz kurunda büyük düşüş yaşandı. Doların 18,35 ile rekor kırdığı gün içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ile birlikte 13 seviyesinin aşağısına indi. 

İSLAM MEMİŞ’İN ÖNGÖRÜSÜ GERÇEĞE DÖNDÜ

Dolar ve altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sırasında “dolar ve altın çökecek” öngörüsünü sunan Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş’in öngörüsü gerçek oldu. Memiş, “Şimdi her şey zirve yapıyor, eyvallah. Ancak şunu da unutmamak gerek; Bilmediğimiz bir anda hepsi çökecek! O zaman da yüksekten maliyet yapanlarında durumu içler acısı olacak” ifadelerini kullanmıştı.

DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?

İslam Memiş’in yaptığı açıklamanın üzerinden 12 saat geçmeden dedikleri gerçeğe dönüştü. Döviz ve altında yaşanan bu düşüşün ardından Memiş sosyal medya hesabından yeni bir açıklamada bulundu.  İslam Memiş, "Bu fragman, yarını izleyelim" mesajını paylaştı.

İslam Memiş dolar ve altındaki sert düşüşü yorumladı: Bu fragman dahası var

YATIRIM UZMANI TIMOTHY ASH’TEN DÜŞEN DÖVİZ KURUNA YORUM

Türkiye'ye dair yorumlarıyla tanınan yatırım uzmanı Timothy Ash döviz kurunda yaşanan düşüş ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.  Ash, “Bugün Türk FX'inde kesinlikle çılgın bir gün. Robin Brooks'un 9,50 gerçeğe uygun değerine ulaşması için henüz zaman var mı? 30 yıllık kariyerimde hiç böyle gün içi FX oynaklığı gördüğümü sanmayın” ifadelerini kullandı. 

İslam Memiş dolar ve altındaki sert düşüşü yorumladı: Bu fragman dahası var

TL’YE MEVDUAT DÜZENLEMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı ana gündem maddesi ekonomi olan bir konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan, TL mevduatları için yeni bir düzenleme getirdiklerini belirtti. Bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edeceğini söyleyen Erdoğan, “Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak. Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilecek” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...