Tgrt Haber
30 Mart 2022 08:45 - Güncelleme : 30 Mart 2022 09:07

İslam Memiş uyardı! Altında operasyon yaptılar, geçmiş olsun, sıra gümüşte: 10 dolar birden artacak

Piyasalar İstanbul’da gerçekleşen Rusya Ukrayna arasındaki ‘barış müzakereleri’ nedeniyle sert düştü. Altın ve dolar başta olmak üzere yatırımcılar döviz ve emtia fiyatlarında yaşanan geri çekilmenin ardından ''Düşüş devam edecek mi?'' sorusuyla alım fırsatı hakkında araştırma yapmaya başladı. Piyasa uzmanı İslam Memiş son bir ayda oluşan balonun patladığına dikkat çekerek altın ve dolar değerlendirmesi yaptı.

Piyasalarda yaşanan sert düşüşün ardından İslam Memiş altın ve dolar için alım fırsatını açıkladı.
Piyasalarda yaşanan sert düşüşün ardından İslam Memiş altın ve dolar için alım fırsatını açıkladı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş son aylarda yatırımcıyı piyasalarda manipülasyon nedeniyle oluşan köpük, anlık yükseliş ve düşüşler, istikrarsız piyasalar, jeopolitik belirsizlik, merkez bankalarının kontrollü bir biçimde dolar ve altın fiyatını yönlendirmesi ve yüksek fiyattan maliyet yapmamak konusunda uyardığını hatırlattı. İslam Memiş İstanbul’da gerçekleşen Rusya Ukrayna müzakereleri ardından sert düşüşe geçen petrol, dolar ve altın fiyatı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

KÖPÜK GİTTİ, YÜKSEKTEN ALANA GEÇMİŞ OLSUN

İstanbul’da gerçekleşen 'barış müzakereleri' döviz ve emtia fiyatlarında sert düşüşe neden oldu. Finans analisti İslam Memiş altın ve dolar başta olmak üzere piyasalarda yaşanan düşüş trendine ilişkin şu ifadelere yer verdi:

''Yatırımcıları sık sık yüksekten maliyet yapmamak konusunda uyardım. Geçtiğimiz hafta ons altın 1.960 dolar gram 940 TL seviyesine yükseldiğinde bu fiyattan alım yapmanın mantıksız olduğunu söyledim. 900 lira üstünden gram altın, 12 lira üzerinden gram gümüş, 1.900 dolar üstünden ons altın, 25 liradan ons gümüş ve 14,80 seviyesinden dolar alanlara geçmiş olsun.''

İslam Memiş uyardı! Altında operasyon yaptılar, geçmiş olsun, sıra gümüşte: 10 dolar birden artacak

''Savaş bahanesiyle çok güzel manipülasyon yapıyorlar. Sosyal medya algısıyla yatırımlarına yön verenler, uçucak kaçacak söylemleriyle birikimlerine yazık edenler olmasaydı onlar para kazanamayacaktı. Kısa vadeli al sat yapanlar olmasaydı Londra'daki baronlar para kazanamayacaktı. Oturdukları yerden çok güzel bir şekilde para kazanıyorlar. Siz yüksekten maliyet yapanlar ekmeklerine yağ sürdünüz. Sadece 1 ay sabredemediniz. Bir köpük ve balon oluşumu vardı savaş manipülasyonuyla millete yüksekten mal çaktılar.''

ANLIK ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN! 

İSLAM MEMİŞ’TEN ALTIN TAHMİNİ: BU HAFTA ALIN

İslam Memiş müzakerelerin ardıdan köpüğün dağıldığı ve balonun patladığına dikkat çekerken piyasayı şu şekilde yorumladı:

''Dolar kuru 14,61 TL, gram altın 904 TL, gram euro/dolar paritesi 1,11, ons altın 1923 dolardan işlem görüyor. Savaş süreci bitmez. Bu süreç kontrollü bir şekilde 2-3 yıl devam eder. Düne kadar patlamalarla ve sıcak çatışmalarla fiyatları yükselttiler dün ise ateşkes haberleri, Zelenski - Putin görüşmesi gibi haberlerle düşürdüler. Manipüslasyon piyasasındayız. İnsanları al sat yaptırarak elindeki varlıkları almaya çalışıyorlar. 2020 yılında bu yana enflasyonla insanları fakirleştirirken şimdi de kısa vadeli işlemlerle elindekilere göz diktiler. Siz kazandığınızı düşürken onlar daha büyük kazanıyor.''

''Her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirin. Fiyatlar çöktü. Sert bir şekilde geriliyor ve düşüş daha devam edecek. Son aylarda sürekli olarak kademeli alımlardan bahsediyorum. 900 TL üstünden gram altın almanın mantıksız olduğunu bir kez daha hatırlatalım. Alım seviyesi 880 -900 TL arası yani bugündür. Gram altın savaş fiyatlaması nedeniyle 960 seviyelerinden 892 TL seviyesine indi. Gram altın için 850 - 900 TL bant aralığı alım fırsatıdır. Ben bu fiyattan alırım dört haneli rakamı yani 1.450 TL olmasını beklerim.''

İslam Memiş geçtiğimiz hafta merkez bankalarının kontrollü bir şekilde emtia fiyatlarında düşüşe izin vermediğini ve yatırımcıyı dolarda tutmaya çalıştığını söylerken yüksek enflasyon ve savaş belirsizliğinde yatırımcının alım fırsatlarını iyi okuması gerektiğini ifade etmişti.

GÜMÜŞ FİYATINDAN OPERASYONA HAZIR OLUN

İslam Memiş emtia fiyatlarında yaşanan düşüşün gümüş fiyatı üzerinde de etkili olduğuna dikkat çekti. Daha önce sık sık 12 TL üzerinden gram gümüş ve 25 TL üzeriden ons gümüş almanın doğru olmadığını vurgulayan Piyasa uzmanı 24,40 seviyesinden kademeli alımlar başlanabileceğinin altını çizerken ''Ons gümüş fiyatından 23,80 - 24,40 bandı alım seviyesidir'' dedi.

Kademeli alım yapan vatandaşları uyarsa İslam Memiş ''Bu düşüşlerin kısa vadeli olmayacağını göz önünde bulundurmalı. Bu olumlu rüzgarın geçici olacağını bilmeli. Bu fiyatlar düşüş anlamında kalıcı olmayacaktır.Bu haftayı alım yapmak için iyi değerlendirin'' dedi.

''2020 yılında herkes ‘Keşke ben de gümüş alsaydım’ diyecek. Geçen yıl gümüş yatırım aracı mı diyenler bu yıl gümüş almak için yarışıyor. Gümüşün ilk sahibi olan kazanır. Gümüş 2022 - 2023 yıllarında kimsenin tahmin edemeyeceği seviyelere gelecek.''

İslam Memiş sosyal medya hesabında da gümüş hakkında ''Size bir sır vereyim; Yıl içinde gümüş operasyonu yapacaklar. Bir gecede ansızın 10 dolar yükseltecekler. O gün size satabilirsiniz diyeceğim. 2 gün sürecek. Bu yazdığımı not alabilirsiniz. Yalancı bi baharın içindeyiz. Bu fiyatlar kalıcı olmayacak. Bu hafta alım yapın'' değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...