Tgrt Haber
28 Aralık 2021 12:34

Dolar düşmeye devam edecek mi? Altın kaç TL olur? İslam Memiş dalgalanma için süre verdi

Dolar ve altın 2021’de sert hareketlerle seyrederken 2022’de para piyasalarını neler bekliyor? Dolar düşmeye devam edecek mi? Altın kaç TL olacak? Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2022’deki beklentileri değerlendirirken dolardaki dalgalanmanın oturması için gerekli süreyi yorumladı.

Dolar düşmeye devam edecek mi? Altın kaç TL olur? İslam Memiş dalgalanma için süre verdi
Dolar yükselecek mi,2022 para piyasaları,Altın yükselecek mi

Kur korumalı TL mevduatı sisteminin hayata geçirilmesinin ardından dolar ve Euro dalgalı seyrediyor. "Dolar 10 TL altına düşer mi?" sorusu ise vatandaşın gündeminde. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber’de 2022 yılında beklentileri değerlendirdi? Dolar kaç TL olacak, altında düşüş sürecek mi? İşte İslam Memiş'ten çarpıcı değerlendirmeler:  

DALGALANMA NE KADAR SÜRER? 

2 haftadır yabancı para birimlerinde dalgalı seyrin devam ettiğini hatırlatan Memiş, alım-satımlarda makas aralıklarının çok geniş olduğuna dikkat çekerek dalgalı seyrin oturmasının bir ay alacağını söyledi. Memiş, dolardaki dalgalanmanın tepki alımlarına ve direnç seviyelerine bağlı olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Dolar bugüne de yükselerek başladı. Dolarda direnç seviyesi 12,50 TL’dir. Gram altında direnç seviyesi 750 TL’dir.” Doların tekrar test edildikten sonra düşebileceğini vurgulayan Memiş, “Doların psikolojik direnç seviyesi 10 TL’dir. Bu yukarı doğru kırıldığı için yükseliyor. Dövizle ticaret yapan yatırımcıya kademeli alım yapmalarını öneririm. 10-11 TL bandında yüzde 50 ihtiyaçlarını görebilirler. Daha aşağı düşmesi durumunda da ihtiyaçlarının tamamını karşılayabilirler.” 

Dolar düşmeye devam edecek mi? Altın kaç TL olur? İslam Memiş dalgalanma için süre verdi

ENFLASYONA ODAKLI YENİ MODEL GELİYOR

2022 yılının ilk aylarında piyasaların Amerikan Merkez Bankası’na (FED) ve Türkiye’deki enflasyon verisine odaklanılması gerektiğini belirten İslam Memiş, “Dalgalı piyasanın devam edeceğini öngörebiliriz. Şu an yükselişler başladı, fikrini zayıf görüyorum” dedi. Yeni sisteme değerlendiren Memiş, “Vatandaşlar, çarşı ve pazarda fiyatların düştüğünü göremiyor ancak marketler fiyatları indirmeye başladık diye açıklamalar yapmaya başladı. Bu anlamda meslek odalarına ciddi görev düşüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığının enflasyona odaklandığı yeni bir sistem modeli üzerine çalıştığını gözlemliyorum. O zaman çarşı ve pazarlardaki fiyatlar da düşecektir” dedi.

YÜZDE 30 İNDİRİM OLMALI 

22 yılında enflasyon rakamlarının yüksek devam edebileceğini vurgulayan Memiş, fırsatçılık fiyatlandırmasının ortadan kaldırılması gerektiğinin altını çizdi. Markette, çarşıda ve mevsimsel ürünlerde yüzde 30’luk bir düşüşün olması gerektiğini vurguladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...