Tgrt Haber
08 Ağustos 2022 12:23 - Güncelleme : 08 Ağustos 2022 16:06

Piyasaların gözü ABD enflasyon rakamlarında! İslam Memiş'ten dolar için kritik uyarı: 2 tür senaryoya hazır olun

Para ve altın piyasaları bu hafta ABD enflasyon rakamlarına ve Fed Başkanı’nın yapacağı açıklamalara odaklandı. Öte yandan Çin-Tayvan krizi dolar ve altın fiyatlarını küresel piyasalarda ateşliyor. Yurt içi piyasalarda dolar 18 TL’nin altına düşerken Borsa İstanbul’da dikkat çekici bir yükseliş söz konusu. Finans Analisti İslam Memiş, bu hafta doların kısa sürekli 18 lira üstünde ataklar yapabileceğini söyleyerek “Ancak dolarda iki senaryoya hazırlıklı olmak gerekiyor” dedi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Piyasaların gözü ABD enflasyon rakamlarında! İslam Memiş'ten dolar için kritik uyarı: 2 tür senaryoya hazır olun
İslam Memiş,Dolar,Altın,Fed,ABD enflasyon rakamı

Küresel piyasaların gözü kulağı bu hafta açıklanacak ABD enflasyon rakamlarında… Çift haneleri göreceği tahmin edilen ABD enflasyon rakamlarından sonra Amerikan Merkez Bankası (Fed) Başkanının açıklamalarının piyasaları etkilemesi bekleniyor. Öte yandan Rusya-Ukrayna savaşı bitmeden Çin ile Tayvan arasında yaşanan gerilim dolayısıyla dolar ve güvenli liman altın fiyatlarının artmasının devam etmesi bekleniyor. 

Yurt içi piyasalarında Borsa İstanbul yeniden atağa geçmesi yatırıcının dikkatini çekiyor. Haftaya yükselişle başlayan Borsa İstanbul’un seyrinin hangi yönde olacağı vatandaşı gündeminde. Ayrıca 18 lira altına inen dolar kurunun düşeceği mi yoksa yükseleceği mi merak konusu. Güvenli liman olan altın ise bu hafta da yükselişine devam ediyor. TGRT Haber’de Finans Analisti İslam Memiş, dolar kurunda iki senaryoya hazırlıklı olunması gerektiğini söyleyerek “Borsa İstanbul yabancıların iştahını kabartıyor. Yıl sonu 3.000 seviyesini bulur” dedi. 

YIL SONUNDA BORSA İSTANBUL 3.000 SEVİYESİNDE 

İslam Memiş, yıl sonuna kadar Borsa İstanbul’un 3.000 puan seviyesine ulaşacağını söyledi. Dönem dönem kar satışlarının olabileceğinin altını çizen Memiş, “Borsa İstanbul pozitif ayrıştı, kazandıran hisseler mevcut. 2.770 seviyesi direnç seviyesidir, Çarşamba gününden sonra 2.770’den kapanırsa yükselişler devam eder. Dolarda toparlanma olursa tekrar borsa 2.750 puan seviyesine gerileyebilir. Dolar karşısında son derece ucuz bir İstanbul Borsası var, bu yabacıların dikkatini çekiyor ve iştahını kabartıyor. Yabancı yatırımcı Borsa İstanbul’a dönebilir” ifadelerini kullandı.

DOLARDA İKİ SENARYOYA HAZIR OLUN 

Dövizde iki türlü senaryoya hazırlıklı olmak gerektiğini kaydeden Memiş, şunları söyledi: “Eylül ayında resesyon fiyatlaması, Fed faiz belirsizliği ve jeopolitik riskler doları yukarı yönlü ilerletebilir. Ancak seçim sürecinde olan bir Türkiye ekonomisi var ve bu yüzden kar satışları ve sıcak para girişleri doları etkileyecektir. Mesela 17.96 seviyesinde bir dolar kuru var. Bu hafta biraz karışık. Bir yandan Çin-Tayvan krizi var, öte yandan ABD’de enflasyon rakamı açıklanacak ve akabinde Fed Başkanı açıklama yapacak. Bu yüzden kısa vadede dolar kuru 18 TL üzerinde bir atak gerçekleştirebilir.  Ancak genele bakıldığında doların 17.30 liraya kadar geri çekileceğini düşünüyorum.”

BU HAFTA DOLARDA 18 LİRA ÜSTÜ ATAK MÜMKÜN 

Memiş, ABD’deki enflasyon rakamının para ve altın piyasaları açısında son derece önemli olduğunu belirterek “ABD enflasyon rakamı yüzde 10’u aşacak, çift haneli olma ihtimali yüksek. Ancak rakamlarla oynarlarsa tek hanede görebiliriz. Piyasalar açısından ABD’deki enflasyonun tek haneli mi çift haneli mi olacağı önemli. Bu da doların değerini yeniden gündeme getirebilir” dedi. 

Memiş, Rusya ile ticaretin Ruble üzerinden yapılacak olmasının ticaretti olumlu yönde etkileyeceğini söyledi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...