Tgrt Haber
14 Nisan 2022 17:12 - Güncelleme : 14 Nisan 2022 18:59

Son dakika! İstanbul'da öğrenciler ulaşım zammından muaf tutulacak

Son dakika haberi: İBB Meclisi Nisan ayı oturumunda, geçtiğimiz günlerde toplu ulaşıma yapılan yüzde 40'lık zammın öğrencilere yansıyan bölümünün İBB tarafından karşılanması oy çokluğuyla kabul edildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise artan maliyetlere dikkat çekerek kararı 'veto edeceğini' duyurdu.

Son dakika! İstanbul'da öğrenciler ulaşım zammından muaf tutulacak

UKOME tarafından sunulan zam teklifinin İBB Meclisi'nde kabul edilmesiyle megakentte toplu ulaşıma yüzde 40 zam geldi. Zammın büyük tepkilere neden olmasının ardından AK Parti, zammın öğrencilere uygulanmaması konusunda meclisi yeni bir teklif sundu.

Öğrencilerin boş akbillerle protesto ettiği zammın ardından AK Parti'nin teklifini kabul eden İBB Meclisi'nin yeni kararı ile birlikte, ulaşıma yapılan yüzde 40'lık zamdan öğrencilerin muaf tutulmasına karar verildi. 

Oy çokluğuyla kabul edilen kararla birlikte İstanbulkart öğrenci tarifesi, eski fiyatlarına geri döndü. 

  • Öğrenci indirimli elektronik bilet ücreti: 2,67 TL
  • Öğrenci abonmak ücreti: 78 TL

Öte yandan gelen zamla birlikte uygulanan yeni ücret tarifesi şöyle oldu:

  • Elektronik bilet fiyatı: 7,67 lira
  • İlk aktarma:5,48 lira
  • Tam abonman: 602 lira
  • Öğretmen indirimli bilet ücreti: 5,49 lira

7 lira olan sarı taksi taksimetre açılış ücreti 9,8 lira, 20 lira olan kısa mesafe 28 lira, 3,75 lira olan minibüs indi bindi ücreti 5,25 lira, 396 lira olan 0-1 km arası okul servis ücreti 554 lira olarak belirlendi. 211 lira olan personel servis ücreti (10 – 17 koltuk kapasiteli taşıt ilk kalkış) 295 lira şeklinde düzenlendi. Yeni fiyatlar 9 Nisan Cumartesi gününden itibaren uygulamaya konulacak.

İMAMOĞLU: VETO EDECEĞİM

Göksu'nun konuşmasının ardından sunum için kürsüye çıkan İmamoğlu, AK Parti ve İyi Parti'nin oylarıyla kabul edilen teklifi veto edeceğini söyledi.

İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

Öğrenci indirimi yapacağız dedik seçimden önce. Mazot 6 lirayken, 85 liraya öğrenciye sattığınız kartı, 40 liraya indirdik. Mazot 20 lira olmuş. Şu anda öğrenci kartı 109 liraya çıktı son zamla. Diyorsunuz ki; ‘78 liraya sat. O zaman sattığın 85 liradan daha ucuza sat.' Bana popülizmden bahseden arkadaşa diyorum ki; Allah akıl versin. Kendi çocuklarınıza gidin, anlatın bunu; size gülerler. Deyin ki; ‘Ey evladım, sevgili kızım, sevgili oğlum. Üniversiteye gidiyorsun. Liseye gidiyorsun. O zaman ortaokula gidiyordun.

"BURSLARI İKİ KATINA ÇIKARIN"

Ben sana o zaman, bu kartı 85 liraya satıyordum. Bu arkadaş var ya bu Ekrem İmamoğlu, bunu 40 lira yaptı. Ya o zaman da mazot 6 liraydı. Hatta biz gezmeye gidiyoruz ya, arabamız o zaman 200 liraya doluyordu. Şu anda 600-700 liraya doluyor. Bu adam kalkmış, bir de bunun üstüne yüzde 40 zam yapmış, olmuş 109 lira. Biz, onu 78 liraya indireceğiz.' Sana ne der biliyor musun? ‘Ya baba, anne sen önce git arabana koyduğun mazotun fiyatını indir' der. 4 katına çıkartmışsınız bunu, bir de adama gidip, ‘Bunu 78 lira yap' diyorsunuz. Bütün gençler size güler. Samimiyetsizliğinizi bilir, görür. Evlatlarınıza, çocuklarınıza anlatamazsınız. Tabii ki veto edeceğim. Siz hizmet mi yapmak istiyorsunuz? Gençlere yardımcı mı olmak istiyorsunuz? Bursları 2 katına çıkartın. Öğrenci evlerinde elektriği yüzde 40 indirin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...