Tgrt Haber

İstanbul’da yaşama maliyeti katlandı! Masraflar 3 asgari ücreti geçti

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: tgrthaber.com
06 Mart 2024 09:15 - Güncelleme : 06 Mart 2024 09:20
İstanbul’da yaşama maliyeti katlandı! Masraflar 3 asgari ücreti geçti
İstanbul, Yaşam Maliyeti, İbb

İstanbul’da yaşamak git gide zorlaşıyor. Hem kiralar hem de masraflar katlanarak artarken megakentte sadece asgari ücret veya emekli maaşıyla geçinmek artık imkansız hale geldi. İPA’nın araştırmasına göre İstanbul'da yaşama maliyeti 55 bin 231 liraya çıkarak rekor kırdı.

İstanbul’da yaşayanların masrafları ve zorunlu ihtiyaçlarının maliyeti her geçen gün artıyor. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 55.321 lira olarak hesaplanırken maliyet geçtiğimiz aya göre 2.263 lira daha arttı.

GEÇEN YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 81 ARTTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA), "Yaşam Maliyeti Araştırması"nı açıkladı. Rakamlar, vatandaşların hayat pahalılığı ile mücadelesini rakamlarla ortaya koydu.

Araştırmaya göre, İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 81 arttı. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 55.321 lira olarak hesaplandı.

EN ÇARPICI ARTIŞ YÜZDE 114 ARTIŞLA ET VE KIYMADA GÖRÜLDÜ

İstanbul’da yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 4,26 arttı. İstanbul’da ortalama yaşam maliyeti, geçtiğimiz aya göre 2.263 lira arttı.

Temel tüketim maddelerinin bir önceki yılın şubat ayına göre fiyat artışlarına bakıldığında en çarpıcı fiyat artışlarından birinin yüzde 114,27 artış oranı ile et-kıyma ürün fiyatlarında yaşandığı görüldü.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...