Tgrt Haber

İstanbul’da yaşamanın aylık maliyeti 4 asgari ücreti aştı!

Editör: İmran Baran / Kaynak: TGRT HABER
05 Aralık 2023 17:21 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 17:26
İstanbul’da yaşamanın aylık maliyeti 4 asgari ücreti aştı!
İstanbul,megakent,yaşam

Megakent İstanbul’da yaşamak imkansız hale geldi. Düşük maaşla çalışanların aylığının ev kirasını zor ödediği İstanbul’da yaşamanın aylık maliyeti 4 asgari ücreti aştı.

Geçmiş yıllarda “taşı toprağı altın” olarak nitelendirilen ve 5 milyonu aşkın çalışan kesimi ile Türkiye’de iş gücünün önemli bir kısmını karşılayan İstanbul, günden güne artan yaşam maliyeti nedeniyle insanların kaçmak istediği yer oldu. Ev kiralarının asgari ücreti aştığı Megakentte yaşamanın oluşturduğu giderler her ay en az 2-3 bin lira artış gösteriyor.

İPA’nın araştırmasına göre eylül ayı için 44 bin 561 lira olarak açıklanan İstanbul’da dört kişilik bir ailenin aylık ortalama yaşam maliyeti ekim ayında 45 bin 956, kasım ayında ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 78,48 artış göstererek 47 bin 493 liraya ulaştı.

İstanbul Planlama Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 3,35 oranında, bir önceki yılın Aralık ayına göre ise yüzde 72,10 oranında arttı.

BİR ÖNCEKİ KASIMDAN BU YANA YÜZDE 78,48'LİK ARTIŞ!

Bir önceki yılın Kasım ayına göre ise İstanbul’da yaşam maliyetinin yıllık (son 12 ay) artış oranı yüzde 78,48 olarak gerçekleşti. Kasım ayında İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 47.493 lira olarak hesaplandı. İstanbul’da ortalama yaşam maliyeti, geçtiğimiz aya göre 1.537 lira arttı.

Hanelerin sık kullandığı bazı ürünlerin bir önceki yılın Kasım ayına göre fiyat artışlarına bakıldığında en çarpıcı fiyat artışlarından birinin yüzde 173,59 artış oranı ile zeytin fiyatlarında yaşandığı görüldü.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...