Tgrt Haber
15 Temmuz 2021 11:04

JGK astsubay alımı 2021: JGK astsubay alımı başvuru kılavuzu

Jandarma Genel Komutanlığı, subay ve astsubay alım ilanı yayımladı. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) ve Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri fakültesine toplamda 912 Muvazzaf subay ve astsubay alımı gerçekleştirilecek. Peki, JGK astsubay alımı ne zaman? JGK astsubay alımı başvuru şartları neler?

JGK astsubay alımı 2021: JGK astsubay alımı başvuru kılavuzu
jgk astsubay alımı 2021,,jgk başvuru kılavuzu,,jgk pertem,

Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) ve Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri fakültesine Muvazzaf subay ve astsubay alımı başvuruları 12 Temmuz 2021 itibariyle alınmaya başladı. Adaylar, başvurularını 8 Ağustos 2021 tarihi saat 23.59’a kadar yapabilecek.

JGK ASTSUBAY ALIMI 2021 BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Adaylar başvurularını sadece internet sitesi üzerinden yapabilecek. Başvurular, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Söz konusu başvurular, 12 Temmuz 2021 günü başladı. 08 Ağustos 2021 günü saat 23.59’da tamamlanacak.

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) başvuru ekranı için tıklayın.

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) başvuru kılavuzu için tıklayın.

JGK BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar, TYT’den aldığı puana göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve kontenjan miktarının on katı aday seçme sınavlarına çağrılacak. Aday listesi internet sitesi üzerinden duyurulacak.

JGK astsubay alımı 2021: JGK astsubay alımı başvuru kılavuzu

Başvuru sonuçları, sınav takvimi ve diğer duyurular internet sitesi üzerinden Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmından yayımlanacak. Adaylar, temin takvimine göre duyuruları takip etmeleri gerekir. Adayların adreslerine herhangi bir tebligat iletilmeyecektir.

JGK ASTSUBAY ALIMI SINAVLARI

Subay ve Astsubay alımı başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, Seçme sınavlarına girecek. Söz konusu sınavlar, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Başkanlığı yerleşkesinde (Beştepe/Çankaya/ANKARA) yapılacak. Fiziki kontrol, fiziki yeterlilik ve mülâkat olmak üzere üç aşamalı sınava girecek olan adaylara sınav duyuruları internet sitesi üzerinden yapılacak.

JGK ASTSUBAY ALIMI ŞARTLARI NELERDİR?

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.

2. Adayın lise veya lise dengi meslek okullarından mezun olmuş veya kayıt tarihine kadar mezun olacak durumda olması gerekir.

3. Adayların öğrenimlerini yurtdışında bitirenlerin diplomalarının yurtiçinde geçerli olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) onaylanmış denklik belgeleri bulunmak ve bunu başvuruların yapıldığı Personel Temin Sistemi’ne (PTS) yüklemesi gerekir.

4. Evli, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla nikahsız olarak birlikte yaşamaması gerekir.

5. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibarıyla (01 Ocak 2021) yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmalıdır. (1 Ocak 2000 ve sonrası doğumlular başvuru yapabilecektir.) (Mahkeme kararı ile yaş düzeltmesi yaptıran adayların, yaş düzeltmesinden önceki yaşları esas alınır. Bu husus, sınavlar ve kayıt-kabul işlemleri sırasında kontrol edilecektir.)

6. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmalıdır.

7. Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmaması gerekir.

8. Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nin, öğrenci adaylarında aranacak sağlık yeteneklerine ilişkin bölümünde gösterilen sağlık koşullarına sahip olmalı ve sevk edileceği Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilmiş hastanelerden “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olur” kararlı sağlık kurulu raporu almalıdır.

9. Milli Savunma Üniversitesi’nin 2021 yılı öğrenci temini kapsamında, TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre alınmış olan ‘Askeri Öğrenci Olur’ raporları, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna başvuruda da geçerli sayılacak.

10. Yapılacak fiziki kontrolde vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmalıdır. (Göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, düz taban olmamak, TSK, J.Gn.K.lığı ve Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre vücudun herhangi bir yerinde dövme, kendine zarar verme işareti olan jilet, sigara yanığı izleri bulunmamalıdır.)

JGK astsubay alımı 2021: JGK astsubay alımı başvuru kılavuzu

11. 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun “Genel Ahlaka Karşı Suçlar” başlıklı Yedinci Bölümdeki suçları işlememiş olmak, bu suçlardan hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmalıdır.

12. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmaması gerekir.

13. Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmalıdır.

14. Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamalıdır.

15. Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmaması gerekir.

16. Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümleri nedeniyle ilişiği kesilenler hariç; herhangi bir nedenle askeri okullardan, Emniyet Teşkilatına bağlı okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak, sivil okullardan çıkarılmamış olması gerekir.

17. Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal veya yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmalıdır.

18. Bakanlar Kurulu Kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş tüm terör örgütleriyle irtibatı ve iltisakı bulunmaması gerekir.

19. Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair yazılı beyan sunması gerekir.

20. TSK, J.Gn.K.lığı ve Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’ndeki sağlık niteliklerini taşımadıkları sonradan anlaşılan adayların okulla ilişikleri kesilecek.

21. Başvuru ve giriş koşullarını taşımadığı halde, seçme sınavlarına katılanlar veya giriş şartlarını taşımadığı sonradan tespit edilenler, bütün aşamalarda başarılı olsalar dahi işlemleri iptal edilir. Sınav sonuçlarına bakılmaksızın adaylıkları, öğrenime başlamışlarsa öğrencilikleri sona erdirilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...