Tgrt Haber
18 Temmuz 2021 13:55

Johnson & Johnson: Yasaklanan güneş kremi Türkiye'de satılmıyor

Güneş kreminde kanserojen içeren bir madde bulunduğu gerekçesiyle piyasadan geri çeken Johnson and Johnson, o ürünün Türkiye'de satışta olmadığını duyurdu.

Johnson & Johnson: Yasaklanan güneş kremi Türkiye'de satılmıyor
Johnson & Johnson,güneş kremi

Geçtiğimiz günlerde Johnson and Johnson ilaç firması tarafından piyasaya sürülen bazı güneş kremlerinin benzen içerdiği için geri çekildiği bildirilmiş ve şirket dünya genelinde aerosol güneş kremlerini toplatmıştı.

Özellikle tatil sezonunun açıldığı şu dönemde vatandaş o ürünü kullanıp kullanmadıklarını merak içerisindeydi. Şirketten konuya ilişkin açıklama gecikmedi. Marka, kanserojen madde içeren aerosol gübeş koruyucu ürünlerin Türkiye'de satılmadığını belirtti. 

NASIL GELİŞTİRİLDİĞİ ARAŞTIRILIYOR

İlaç firmasından yapılan açıklamada, bağımsız bir laboratuvar tarafından yürütülen testler sonucunda ürünlerin benzen içerdiğinin tespit edildiği ve söz konusu kimyasalın ürünlerin içinde nasıl girdiğinin araştırıldığını ifade edilmişti.

BEBEK ÜRÜNÜNE CEZA

Birçok ülkede ürünleri satılan marka bir süre önce de kansere yol açan asbest maddesi ile karıştırılmış talk bazlı bebek pudrası nedeniyle ceza almıştı. Missouri'nin St. Louis Mahkemesince verilen 2,1 milyar dolarlık ceza temyiz mahkemesi tarafından onandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...