Tgrt Haber

JP Morgan kimin bankası, ne iş yapar? Algo işlemler ne demek?

19 Aralık 2021 11:36
JP Morgan kimin bankası, ne iş yapar? Algo işlemler ne demek?
algo,,jp morgan,

Uluslararası yatırım bankası JP Morgan müşterilerine Türk Lirası algo işlemler için aracılık hizmeti vermeyi sonlandırdı. Kararın ardından ''JP Morgan kimin bankasI, hangi ülkede? Algo işlemler nedir?'' soruları gündeme geldi.

JP Morgan, eylül ayından bu yana dalgalı hareketlilik gösteren Türk Lirası cinsi algo işlemleri için hizmetini sonlandırdı. Bankanın müşterileri algo işlem ve JP Morgan hakkında araştırma yapmaya başladı. Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük bankası JP Morgan hakkında bilmeniz gerekenler. 

JP MORGAN KİMİN BANKASI? 

JP Morgan New York merkezli Amerikan yatırım bankası ve finansal hizmetler holding şirketidir.

30 Haziran 2021 itibarıyla JPMorgan Chase, piyasa değeri açısından dünyanın en büyük bankasıdır. Banka toplam varlıklar açısından 3.684 trilyon ABD dolarını kontrol ederek dünyanın en büyük beşinci bankası konumunda bulunuyor.

JP Morgan Chase, S&P Global tarafından ABD'nin en büyük bankasıdır ve toplam varlığı US$2.687 trilyon olduğu biliniyor. Piyasa değeri bakımından dünyanın en değerli bankası olan JP Morgan Delaware'de kurulmuştur. Bank of America, Citigroup ve Wells Fargo ile birlikte Amerika'nın Big Four denilen dört büyük bankasından biridir. J.P. Morgan, yatırım bankacılığı, varlık yönetimi, özel bankacılık, özel servet yönetimi ve hazine hizmetleri veriyor. JP Morgan mevcut bünyesinin 1996 yılından bu yana Chase Manhattan Bank, J.P. Morgan & Co., Bank One, Bear Stearns ve Washington Mutual dahil olmak üzere birçok büyük ABD bankacılık şirketinin birleşiminin sonucu ortaya çıkmıştır. Daha da ötesi, öncülleri arasında Kimya Bankası, Üretici Hannover, İlk Chicago Bankası, Detroit Ulusal Bankası, Teksas Ticaret Bankası, Providian Financial ve Great Western Bank gibi büyük bankacılık firmaları yer alıyor. Şirketin en eski kurumu olan Bank of Manhattan Company, 1 Eylül 1799'da Aaron Burr tarafından kurulan ABD'deki üçüncü en eski bankacılık şirketi ve dünyanın en eski 31. Bankası unvanına sahiptir. 

JP Morgan kimin bankası, ne iş yapar? Algo işlemler ne demek?

ALGO İŞLEMİ NEDİR? 

Yatırımcılar ve vatandaşlar JP Morgan bankasının algo işlemleri durdurduğunu duyuran açıklamasının ardından ''Algo nedir?'' sorusuna odaklandı. 

Algo işlemler, belirli bir kural setine göre çalışan algoritmalar vasıtası ile insan müdahalesi olmadan borsalara emir ileten ve tamamen otomatik çalışan sistemin adıdır.  Algo işlemi, dünyada hızla yaygınlık kazanan yeni nesil bir yatırım yöntemi olmasının yanı sıra sermaye piyasalarındaki trendler üzerinden otomatik alım-satım emirleri üreterek işlem yapmaya yardımcı olur. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...