Tgrt Haber
02 Ocak 2022 16:04

Yılın ilk Kabine Toplantısı yarın yapılacak! Memur ve emekli zamları açıklanacak

2022 yılının ilk Kabine Toplantısı yarın yapılacak. Toplantının ana gündemi; ekonomi, memur ve emekli zamları, dış politika ve Koronavirüs salgınındaki son gelişmeler…

Yılın ilk Kabine Toplantısı yarın yapılacak! Memur ve emekli zamları açıklanacak
Kabine toplantısı,Emekli ve memurlara zam,Aralık ayı enflasyonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 2022 yılının ilk Kabine Toplantısı gerçekleşecek. Toplantıda ekonomideki gelişmeler, memur ve memur emeklilerini ilgilendiren yılın ilk 6 ayına ait zam oranları, Koronavirüsle mücadele, artan vaka sayıları ve yerli aşı TURCOVAC uygulamasındaki son durum ele alınacak. 

Asgari ücrete yapılan yüzde 50.5’lik zammın ardından memur ve emeklilerin de zam oranı beklentisi yükseldi. 13.5 milyon memur ve emekli vatandaş 3 Ocak’ta açıklanacak zam oranına odaklandı. Aralık enflasyonunun ardından ek zam da gündeme gelecek.  Ocak itibarıyla memur ve emekli maaşında hatırı sayılır artışlar olması bekleniyor. 3 ocakta aralık enflasyonu açıklanmasıyla 2021’in ikinci 6 aylık enflasyonu da netleşecek. 

Yılın ilk Kabine Toplantısı yarın yapılacak! Memur ve emekli zamları açıklanacak

ARALIK ENFLASYONUNA GÖRE

Memur ve memur emeklisi, temmuzda yüzde 3 toplu sözleşme zammı ve yüzde 5.45 enflasyon farkı aldı.  Şimdi son 6 aylık enflasyon artışına göre fark artacak. Bu farka bir de yüzde 5’lik toplu sözleşme zammı eklenecek. Enflasyon daha yüksek çıkarsa zam yüzde 20’ye dayanacak. 
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur- Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Genel Başkanı Önder Kahveci ile ek zam konusunu görüşmüştü. Görüşmeye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de katılmıştı. Ali Yalçın, daha sonraki açıklamasında Bakan Bilgin’in aralık ayı enflasyonunun beklenmesi gerektiğine işaret ettiğini belirterek, “Enflasyon rakamı aralık ayını geçtikten sonra ortaya çıkacak rakam yüzde 15-16 belki daha yüksek olabilir” demişti. 

VERGİ İNDİRİMİ NE KADAR ETKİ EDECEK?

Tüm ücretli çalışanların asgari ücrete kadar olan gelirlerinden Gelir ve Damga Vergisi kaldırılmasıyla birlikte çalışanların maaşına 38-380 lira arasında yansıma olacak. Yasal düzenleme tüm çalışanları kapsadığı için vergi istisnasının memur maaşlarına da yansıması olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...