Tgrt Haber
30 Haziran 2021 12:05

Kamuda tasarruf dönemi: Devlet ‘takım gazete’den vazgeçti

Cumhurbaşkanlığı, kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi yayımladı. Buna göre kamudaki araç sayısı yüzde 20 azaltılacak. Belediye başkanları sadece işe gidip gelirken kurum araçlarını kullanabilecek. Hizmet binası, arazi ve lojman satın alınmayacak, kamulaştırılmayacak. Ayrıca gazete alımı ve kitap basımı da genelge kapsamına alındı. Kamuya artık günlük olarak gazeteler alınmayacak. Tanıtım için kitap ve dergi yayınları da basılmayacak. İşte detaylar...

Kamuda tasarruf dönemi: Devlet ‘takım gazete’den vazgeçti
kamu,tasarruf,ekonomi,tasarruf tedbirleri genelgesi,erdoğan

Cumhurbaşkanlığı'nca, kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan genelgede, harcamalarda tasarruf yapılması ve kamu kaynaklarının ekonomik kullanılmasına yönelik tedbirler alındığı belirtildi.

BİNA VE ARSA ALINMAYACAK, KİRALANMAYACAK

Tasarruf başlıklarından ilki taşınmazlarla ilgili hizmet binası, lojman, memur evi, kamp, kreş, eğitim, dinlenme için kullanılacak herhangi bir arsa alınmayacak. Kamulaştırma ya da kiralama yapılmayacak. Ayrıca yeni bir inşaata da başlanılmayacak.

KAMU TAŞITLARI EN AZ YÜZDE 20 AZALTILACAK

Bir diğer tasarruf kalemi ise zaman zaman kamuoyunda tartışmalara neden olan kamu araçları oldu. Acil ve zorunlu haller dışında yeni taşıt edinilmeyecek. İhtiyaç fazlası taşıtlar ihtiyacı olan kurumlara devredilecek ya da tasfiye edilecek. Taşıt sayısı, 2023 yılı sonuna kadar en az yüzde 20 oranında azaltılacak.

Genelgeye göre makam araçları ve ambulanslar dışında yabancı menşeili taşıt alımı yapılmayacak hibe dahi kabul edilmeyecek.

BELEDİYE BAŞKANLARI DA TASARRUF KAPSAMINDA

Belediye başkanları, belediyede genel sekreter ve genel müdürler; yalnızca ikametgâhları ve görev yerleri arasında işe gidip gelirken kurumlarının araçlarını kullanabilecek.

Güvenlik güçleri, MİT, Jandarma ve Emniyet personeli ile Hakimler ve Savcılar bakan ya da üst yönetici onayıyla hizmet aracı kullanabilecek.

Tasarruf kalemlerinden biri de uluslararası telefonlar. istihbarat, askeri ve uluslararası ilişkiler maksatlı milletler arası görüşmelere açılacak telefonlar bakan, vali, belediye başkanı ve üst yöneticilerin iznine tabii olacak.

GEZİ, KOKTEYL, YEMEK VE HEDİYE YOK

Uluslararası toplantı ve milli bayramlar haricindeki etkinlikler de tasarruflardan etkilenecek. Açılış, konferans, seminer, yıl dönümü gibi kutlama organizasyonları için gezi, kokteyl ve yemek düzenlenmeyecek ve hediye verilmeyecek.

GAZETE, KİTAP VE DERGİYE SON

Tasarruf tedbirleri genelgesiyle basın giderlerinde de düzenleme yapıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak.

İdare faaliyetlerini tanıtmaya yönelik rapor, kitap, dergi, bülten ve benzeri yayınlar basılmayacak, bu dokümanların hazırlanması ve paylaşımı elektronik ortamda yapılacak.

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından bastırılması zorunlu görülen dokümanlar ihtiyaç sayısı kadar bastırılacak ve ekonomik malzeme kullanımı tercih edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...