Tgrt Haber
24 May 2021 07:29

Kamuda zam maratonu başladı

Kamu işçilerinin zam pazarlığı 1 Ağustos’ta başlıyor. Türk-İş ve Hak-İş 700 bin kamu işçisine yapılacak zam görüşmeleri öncesi ortak talep listesi hazırladı. Sağlık kurumlarında işçilere ek ödeme yapılması, taşerondan kadroya geçen işçilere tayin ve becayiş hakkı verilmesi ve zorunlu emeklilik uygulamasının kaldırılması gibi talepler işçilerin beklentileri arasında yer alıyor

Kamuda zam maratonu başladı
kamu zammı,kamu işçisi zam,ekonomi

Türk-İş ve Hak-İş, kamudaki 700 binden fazla işçinin ücretine 2021 ve 2022'de yapılacak zam için hükümetle zam pazarlığına oturacak. İki konfederasyon, zammın belirleneceği görüşmeler öncesi ortak bir talep listesi hazırladı

TAŞERONDAN KADROYA GEÇENLERE TAYİN TALEBİ

Sağlık kurumlarında işçilere ek ödeme yapılması, taşerondan kadroya geçen işçilere tayin ve becayiş hakkı verilmesi, zorunlu emeklilik uygulamasının kaldırılması gibi Talepler işçilerin beklentileri arasında yer alıyor.

700 BİN İŞÇİNİN GÖZÜ ZAM PAZARLIĞINDA

Pazarlık süreci Bakanlıklar, üniversiteler, hastaneler, karayolları, demiryolları, şeker fabrikaları ve elektrik üretim santrallerinin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiriyor..

Talep metninin kısa süre içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunulmasıyla pazarlık süreci başlayacak.

Hükümet ile Türk-İş arasında 2019'da imzalanan kamu kesimi toplu iş sözleşmesi ile ücreti 3 bin 500 liranın altında olan işçiye 150 lira iyileştirme zammı verilmişti

Ayrıca tüm işçilere ise 2019'un ilk altı ayı için yüzde 8, ikinci altı ayı için yüzde 4, 2020'nin ilk ve ikinci altı ayı için yüzde 3'er ve enflasyon farkı oranında zam yapılmıştı.

Sürecin ise yapılan müzakerelerin ardından temmuz ayında sonuçlanması bekleniyor.

MEMURLAR DA AĞUSTOSTA PAZARLIĞA OTURACAK

Ağustos ayında ise memurlarla toplu görüşme masası kurulacak. 3 milyondan fazla memur ve 2 milyona yakın memur emeklisi için, memur konfederasyonlarıyla görüşmeler başlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...