Tgrt Haber
11 May 2022 00:19 - Güncelleme : 11 May 2022 00:57

Karadeniz gazında sona gelindi! TPAO'dan sevindiren haber

Karadeniz’de bulunan 540 milyar metreküplük doğal gaz rezervinde yürütülen sondaj çalışmalarında sona gelindi. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini, ilk üretimin 2023 yılında yapılacağını ve başlangıç 10 milyon metreküp sonrasın da ise günlük 40 milyon metreküp gaz üretileceğini söyledi.

Karadeniz gazında sona gelindi! TPAO'dan sevindiren haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Ağustos 2020’de Karadeniz’de 540 milyar metreküplük doğal gaz rezervi bulunduğuna dair müjdesinin ardından sondaj gemilerimizin çalışması hız kesmeden devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bu yılın başında yaptığı açıklamada, gazın 2023 yılında kullanılacağını belirtmişti.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, doğal gaz rezervinin bulunduğu bölgedeki çalışmalara ilişkin son bilgileri paylaştı. Bilgin, çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini aktardı.

DÖRDÜNCÜ SONDAJ GEMİSİ TEMMUZDA GÖREVİNİN BAŞINDA

Türkiye'nin üç sondaj gemisi olduğunu ve dördüncü geminin yolda olduğunu vurgulayan Bilgin, dördüncü sondaj gemisinin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerde görev alacağını belirtti. Dördüncü geminin iki ay gibi bir süreyle sondaja hazırlanacağını belirten Bilgin, Temmuz başından Akdeniz görevine hazır olacağını söyledi.

213 MİLYON DOLAR KASADA KALIYOR

Derin denizlerde sondajın maliyetinin yabancı ortaklarla 246 milyon doları bulduğunu belirten Bilgin, TPAO'nun imkanlarıyla ise 33 milyon dolara mal olduğunu söyledi. Bilgin konuşmasının devamında, "Bu da derin denizlerde rekabet edilebilir, sürdürülebilir gücümüzün göstergesi” dedi.

GÜNLÜK 40 MİLYON METREKÜP GAZ ÜRETİLECEK

Bilgin, Karadeniz'de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğal gazla ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getirerek "Karadeniz'de ilk üretim 2023'te olacak. Başlangıçta günde 10 milyon metreküp, plato üretimde günlük 40 milyon metreküp gaz üretilecek." bilgisini paylaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...