Tgrt Haber

Kira artışında sabit oran ne kadar? Kira artış oranı hesaplama nasıl yapılacak? Yeni düzenleme sonrası kira zammı ne kadar olacak?

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
08 Haziran 2022 16:06 - Güncelleme : 08 Haziran 2022 16:55
Kira artışında sabit oran ne kadar? Kira artış oranı hesaplama nasıl yapılacak? Yeni düzenleme sonrası kira zammı ne kadar olacak?
kira,sabit oran

Kiralara yapılan artışların önü ardı kesilmezken yeni düzenlemeler için bakanlıklar harekete geçmişti. Kira artışında sabit oran uygulamasının açıklanmasının ardından "Kira artışında sabit oran ne kadar oldu? Kira artış oranı hesaplama nasıl yapılacak? Yeni düzenleme sonrası kira zammı ne kadar olacak?" soruları gündeme geldi. Ev sahiplerinin yaptığı kira artışları kiracıların belini bükerken getirilen yeni düzenlemeyle fiyatlar sabit oranda tutulacak. İşte kira artışında sabit oranı hesaplamasına dair son gelişmeler…

"Kira artışında sabit oran ne kadar oldu? Kira artış oranı hesaplama nasıl yapılacak? Yeni düzenleme sonrası kira zammı ne kadar olacak?" soruları gelen son dakika haberinin ardından en çok aratılan konu oldu. Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira düzenlemesinde sabit oran üzerinden bir belirleme yapılacağını açıklamıştı. Merakla beklenen sabit oran ise bugün belli oldu. İşte kira artışında sabit oran hesaplaması

KİRA ARTIŞINDA SABİT ORAN YÜZDE KAÇ OLDU?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konut kira düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Konut kiraları bakımından 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25'ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair geçici hüküm Borçlar Kanunu'na Adalet Komisyonu'nda eklenecek." ifadelerini kullandı.

Bozdağ, "Uzlaştırma Ödül Töreni ve Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, yeni kira düzenlemesini açıkladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Adalet Bakanlığı olarak beraber çalışma yaptıklarını hatırlatan Bozdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonunda bugün Borçlar Kanunu'na geçici madde eklenmesinin söz konusu olacağını belirtti.

Bakan Bozdağ’ın kira artışında sabit oranı açıklamasının tamamı ise şu şekilde:

"Yaptığımız çalışma sonucunda konut kiraları bakımından 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25'ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm Borçlar Kanunu'na Adalet Komisyonu'nda eklenecek. AK Parti grubu, MHP grubu orada teklif verecek ve oraya eklenecektir. Böylelikle konut kiralarında bir yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilme imkanı getiriliyor. Bunun üzerinde yapılacak artışların geçerli olmadığı açıkça ifade ediliyor. Bu düzenlemeyi yaparken geçici olmasına özellikle önem verdik. Geçici bir düzenleme. Bu düzenlemede, kiracı ve sahibinin hukukuna halel vermeden ikisinin de belli bir fedakarlıkta bir noktada durmasına da özen gösterdik. Umarım beklentileri karşılar. Umarım beklediğimiz sonuçları doğurur."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...