Tgrt Haber

2 bin 500’den 7 bin TL’ye çıktı! Kiralık daire bulamayan öğrenciler kara kara düşünüyor

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Ağustos 2023 12:55 - Güncelleme : 19 Ağustos 2023 13:24
kiralık daire,edirne,öğrenci

Birçok kentte üniversite öğrencileri barınma sorunuyla karşı karşıya. Kiraların pahalı olmasının yanı sıra boş daire de bulamayan öğrenciler, ev sayılarının yetersizliğinden yakındı. Öğrenci şehirlerinden Edirne’de kiraların yüzde 180 artmasına rağmen kiralık daire sorunu yaşanıyor.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına az bir süre kala üniversite öğrencileri kiralık daire sorunuyla karşı karşıya kaldı. Kiraların pahalı olmasının yanı sıra birçok kentte boş daire bulmak da mümkün olmuyor. Emlakçılar ev sahiplerinin öğrencilere yardımcı olması yönünde çağrı yapıyor. 

1+1 DAİRELER TÜKENDİ

Nüfusunun dörtte birini üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Edirne’de, üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala öğrencilerin kiralık daire telaşı başladı. 1+1 dairelerin neredeyse tükendiğini ifade eden emlakçılar, kiralık daire bulmakta sorun yaşandığını ifade etti.

 Edirne’de, üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala öğrenciler kiralık daire bulamıyor.

EV ARAMA TELAŞI ERKEN BAŞLADI

Öğrenci şehri olarak bilinen 192 bin merkez nüfuslu Edirne’ye bu yıl üniversite eğitimi için 50 binden fazla öğrenci gelecek. Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala öğrencilerin ev arama telaşı başladı. 2+1 ve 3+1 kiralık dairenin neredeyse bulunmadığı Edirne’de 1+1 dairelerin sayısı da yetersiz kalıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiralık daire bulmanın neredeyse imkansız hale geldiği kentte, öğrenciler istedikleri mahallelerde daire bulamaz oldu.

YÜZDE 180 ARTIŞ GÖSTERDİ

Edirne'de emlakçılık yapan Mehmet Can Altuğ, kiralık daire bulmakta sorun yaşandığını anlattı. Öğrencilerin istedikleri konumda daire bulamadığını ifade eden Altuğ, mevcut kiracıların başka eve taşınmaması nedeniyle her yıl 2+1 ve 3+1 daire sorunu yaşandığını söyledi. Edirne’de sürekli 1+1 daire yapıldığının altını çizen Altuğ, ancak bu dairelerin sayısının yetersiz olduğunu belirtti. Geçen sene 2 bin 500 lira olan 1+1 dairelerin bu sene 7 bin liradan kiralandığını söyleyen Altuğ, ev sahiplerine öğrencilere yardımcı olmaları çağrısında bulundu.

Öğrenciler, ev sayılarının yetersiz olduğunu ve öğrencilere kalıcı barınma imkanı tanınması gerektiğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...