Tgrt Haber
13 Nisan 2022 09:47 - Güncelleme : 13 Nisan 2022 10:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Kırmızı et fiyatlarında indirim göründü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ramazanda evlere ucuz et girmesini sağlamak amacıyla duyurduğu adımlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Sığır başına yetiştiricilere 2 bin 500 lira destekleme ödemesinde bulunulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Kırmızı et fiyatlarında indirim göründü

Artan enflasyon ve yüksek döviz kuru nedeniyle temel gıda malzemelerinden birçok ürün fiyatlarına son dönemde peş peşe zamlar geldi. Artan yem ve nakliye ücretleri nedeniyle et fiyatları tavan yaptı. Marketlere ve kasaplara giden vatandaşlar et reyonlarına sadece bakar oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kırmızı et piyasasında fırsatçılığı ve fiyat artışlarını önlemek, ramazanda evlere ucuz et girmesini sağlamak amacıyla bazı adımlar atılacağını açıklamıştı.

Elinde kesimlik hayvanı olanlardan bunların satın alınmasıyla ucuza et satışının yapılacağını belirten Erdoğan, "Ramazan ayında istiyoruz ki ucuz fiyatla vatandaşımıza Et Süt Kurumunda eti, kıymayı, kuşbaşını verelim." ifadesini kullanmış, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'ye de gerekli çalışmalar için talimat vermişti.

YETİŞTİRİCİYE ÖDEME DESTEĞİ

Et Piyasasının Düzenlenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak, 2 Nisan'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

1 Mayıs tarihleri arasında Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü (ESK) tarafından kesimi ve satışı yapılan sığırlar için, yetiştiricilere 2 bin 500 lira destek ödemesi yapılması da kararlaştırıldı. Bu destek ödemelerinin ise Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...