Tgrt Haber

Kışın vitamin deposu! Herkes yiyebilsin diye hamsinin kilosu 30 lira birden düştü 

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Eylül 2023 14:44 - Güncelleme : 16 Eylül 2023 14:57
,fiyat,balık

Havaların soğuması ve av yasaklarının ardından kilosu 50-60 liradan alıcı bulan hamsinin fiyatı 20 TL’ye kadar düştü. Hamsi fiyatlarının düşmesiyle tüketicinin de yüzü güldü. Esnaf, hamside bolluk yaşanınca herkes yiyebilsin diye böyle bir kampanya başlattı. 

Vücudun kış aylarında daha çok ihtiyaç duyduğu A, B1, B2 ve D vitamini ihtiyacını karşılayan, bağışıklık sistemini güçlendiren hamsi, tavsiye edilen küçük balıklar arasında yer alıyor. Balık kılçığında bulunan yüksek miktardaki kalsiyum ve fosfor kemik sağlığı için de çok önemli. 50-60 liradan alıcı bulan hamsinin fiyatı 30 lira geriledi. Düzce'de hamsi fiyatı 20 liraya kadar düştü.

KİLOSU 20 LİRAYA KADAR DÜŞTÜ

Karadeniz'den adeta bu sezon hamsi fışkırıyor. Düzce'de de vatandaşların en çok tercih ettiği balık türü hamsi olunca fiyatlar dibi görmeye başladı. Avlanma sezonunun açılması ile birlikte Karadeniz'den adeta hamsi fışkırıyor. Düzce'de hamsinin kilosu 20 liraya düşünce, vatandaşlar balıkçılara akın etti. 

Hamsinin fiyatı 20 liraya kadar geriledi.

HERKES YİYEBİLSİN DİYE KAMPANYA BAŞLATILDI

2 tona yakın hamsiyi vatandaşlar yiyebilsin diye 20 liraya kadar düşürdüklerini belirten Balıkçı Tuncay Kılıç, "Karadeniz'de hamsi bolluğu yaşanıyor. Düzceliler'de hamsiyi çok sevdiği için bugün tezgahımızda bizlerde herkes hamsiyi yiyebilsin diye 20 liraya düşürdük. Bunu sadece biz yapıyoruz. Herkes yiyebilsin diye böyle bir uygulama yaptık. Yaklaşık 2 tona yakın hamsimiz var. Düzcelilere ucuz ve kaliteli hamsi ulaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...