Tgrt Haber

Kızıldeniz krizi akaryakıt fiyatlarını vurdu! Benzine zam pompaya yansıdı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber derleme, Ajanslar
20 Aralık 2023 09:29 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 09:35
Kızıldeniz krizi akaryakıt fiyatlarını vurdu! Benzine zam pompaya yansıdı
benzine zam,akaryakıt fiyatları,akaryakıt,motorin,petrol fiyatları

Kızıldeniz’de yaşanan kriz nedeniyle küresel petrol fiyatlarındaki artış Brent petrolün varil fiyatında artışa neden oldu. Petrol fiyatları tırmanırken, akaryakıt ürünlerine de zam olarak yansıyor. Dövizdeki değişiklikler ve petrol fiyatlaması benzine yansıdı. Bu gece yarısından itibaren 1 lira 46 kuruşluk zam pompaya yansırken benzinin litre fiyatı İstanbul’da ortalama 34.5 liraya yükseldi.

Petrol krizi küresel piyasaları vurdu. BP’nin, Husi militanlarının gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle Kızıldeniz'deki tüm petrol tankeri geçişlerini geçici olarak durdurması sonrası petrolde alımlar hızlandı. Arz-talep dengesine dair gelişmeler petrol fiyatlarında yönlendirici olmaya devam ederken Kızıldeniz'de yaşanan aksamalarla petrol yükseliş eğilimini sürdürdü. Dün üst üste artışını altıncı işlem gününe taşıyan Brent petrolün varil fiyatı yüzde 1,8 artışla günü 79,7 dolardan tamamladı.

BENZİN NE KADAR OLDU?

Petrol fiyatlarında yaşanan tırmanış akaryakıta da yansıdı. Fiyatlardaki dalgalanmadan benzin nasibini aldı. Bu gece yarısından itibaren benzinin litresine 1 lira 46 kuruşluk zam yapıldı.

Güncel pompa fiyatlarına göre İstanbul’da benzinin litresi ortalama 34.5 liradan satılıyor.

MOTORİNDE FİYAT DEĞİŞMEDİ

Motorin grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliğine gidilmedi. Motorinin litre fiyatı ise ortalama 35.5 lira seviyesinden satılıyor.

Güncel akaryakıt fiyatları

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 34,45 TL

Motorin fiyatı: 35,43 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 34,5 TL

Motorin fiyatı: 35,49 TL

Ankara

Benzin fiyatı: 35.17 TL

Motorin fiyatı: 36,15 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 35.36 TL

Motorin fiyatı: 36,31 TL

Kaynak: TGRT Haber derleme, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...