Tgrt Haber
12 Aralık 2021 12:18

Kokoreçte karaborsa dönemi: Yarım ekmek 40 liraya çıkacak

Kuzuda stok dönemi kokoreci de vurdu. Kokorecin başkenti Balıkesir'de kuzuların kesime gitmemesi üzerine sektör temsilcileri, bağırsak ve sakatat bulmakta zorlandıklarını belirterek fiyatların yükseldiğini, bu gidişle yarım ekmeğin 40 liraya kadar yükselebileceğini söyledi.

Kokoreçte karaborsa dönemi: Yarım ekmek 40 liraya çıkacak
kokoreç,yarım ekmek,karaborsa

Kokorecin başkenti Balıkesir'de kuzu stoğundan ötürü sektör sıkıntıya girdi. Bu gidişle kokorecin karaborsaya düşeceğini söyleyen sektör çalışanları, yakında yarım ekmeğin 25-30 lira bandından 35-40 liraya çıkacağını ifade etti.

Kokoreçte karaborsa dönemi: Yarım ekmek 40 liraya çıkacakKokoreç yapımında kullanılan bağırsaklar büyükbaş veya küçükbaş hayvanlara ait olabilmekle birlikte lezzet açısından süt kuzusundan elde edilen bağırsağın kullanımı tercih edilir.

ŞEHİR DIŞINA GÖNDERİM DURDU

Sektör temsilcileri, kuzuda stok döneminin başladığını söyledi. Balıkesir'in gözbebeği olan kuzu kokoreçlerin fiyatları arttı, şehir dışına gönderimler tamamen durdu. Şu anda köylülerin elindeki kuzuyu kesime göndermemesi kokoreç sektörünü kötü yönde etkiledi.

"KÖYLÜ ZARAR ETTİĞİ İÇİN KESİME GÖNDERMİYOR"

Sektörün öncü isimlerinden Erdal Aslanboğa, sektördeki sıkıntıyı şu ifadelerle anlattı:

Kokoreçte karaborsa dönemi: Yarım ekmek 40 liraya çıkacakÖncelikle bağırsaklar içten ve dıştan temizlenir. Kokorecin iç kısmı bumbardan, dış kısmı ince bağırsaktan yapılır. 

"Kuzuda adeta stok başladı. Maliyetin artmasıyla beraber köylü zarar ettiği için hayvanını kesime göndermiyor. Sektör olarak sıkıntı yaşadığımız bir dönemdeyiz. Kuzu kesilmeyince ister istemez bağırsak ve sakatat bulmakta zorluk çekiyoruz."

Kokoreçte karaborsa dönemi: Yarım ekmek 40 liraya çıkacakTürkiye'de kokoreç genelde sokakta satılan bir yiyecektir ve restoran menülerinde çoğunlukla bulunmaz. Kokoreç için özel hazırlanmış mangallı tezgâhlarda kömür ateşinde pişirilir. 

"YARIM EKMEK 40 LİRAYA ÇIKACAK"

"Türkiye'nin genel kuzu merkezi Balıkesir'dir. Bağırsak karaborsada olduğundan dolayı fiyatlarda bayağı bir yükselme var. Kokoreç bazı yerlerde 200 liradan başlayıp 400 liraya kadar yükseldi. Yarım ekmek arası ise 25-30 liradan 35-40 liraya çıkacak" dedi.

Kokoreçte karaborsa dönemi: Yarım ekmek 40 liraya çıkacak
Şişler genellikle kokoreç için özel hazırlanmış mangallarda yatay bir konumda asılı bir şekilde ve döndürülerek pişirilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...