Tgrt Haber
18 Ağustos 2021 10:25

Komiser yardımcısı alımı 2021: Komiser yardımcısı alımı olacak mı?

Polis Akademisi bünyesine komiser yardımcısı alımı yapılacak. Peki, PAEM komiser yardımcısı alımı ne zaman? Komiser yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak? Komiser yardımcısı başvuru şartları nelerdir?

Komiser yardımcısı alımı 2021: Komiser yardımcısı alımı olacak mı?
polis akademisi,,komiser yardımcısı alımı,,memur alımı,

Binlerce polis adayının beklediği müjdeli haber geldi. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezine (PAEM) 925’i erkek, 75’i kadın olmak üzere toplamda 1000 komiser yardımcısı adayı alımı yapılacak. Polis Akademisi 2021 Yılı 6. Dönem İlk Derece Amirlik Eğitimi sınavına katılacak 1000 polis memuru için ilan yayımladı.

KOMİSER YARDIMCISI ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Polis Akademisi bünyesine yapılacak komiser yardımcısı alımı için ön başvurular, 19-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden gerçekleştirilecek. Ön başvurusunu yapan adaylar, sınav başvuru ücreti olarak 300 TL ödeme yapmaları gerekmektedir. Adaylar ödemelerini 19 Ağustos saat 09.00’dan 31 Ağustos 2021 saat 17.00’a kadar Halk Bankası Gölbaşı/ANKARA Şubesi nezdinde bulunan 2021 Yılı 6. Dönem İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınavı hesabına yatırmaları gerekiyor. Başvuru ücretleri, sadece Halkbank Şubelerinden, Halkbank ATM’lerinden ve Halkbank İnternet Bankacılığından yatırılabilir. Ön başvuruda adaylar tarafından ödenen sınav başvuru ücretinin hiçbir durumda geri iadesi yapılmayacak. (Emniyet Teşkilatı personelinden şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından sınav ücreti alınmayacak.)

Sınav ücretini ödeyecek adayların T.C. kimlik numaralarının dekontun açıklama kısmında bulunması gerekmektedir. Dekontun açıklama kısmında T.C. kimlik numarası yazmayan adayların başvurusu kabul edilmeyecek.

KOMİSER YARDIMCILIĞI SINAVI NE ZAMAN 2021?

Polis Akademisi, komiser yardımcılığı alımı için ön başvuru tarih duyurusunu yaptı. Yapılan duyuruda konuya ilişkin olarak sınav tarihi ve sınav yerlerine ilişkin duyuru bilahare yapılacağı belirtildi. Komiser alımı sınav tarih ve sınav yerlerine ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Emniyet mensuplarına yönelik 2021 yılı 6. Dönem ilk derece amirlik eğitimi sınavına ilişkin duyuruya ulaşmak için tıklayın.

KOMİSER YARDIMCISI ALIMI ŞARTLARI 2021

2021 yılı 6. Dönem Polis Amirleri Eğitimi Merkezi emniyet mensubu öğrenci adaylığına başvurmak isteyen adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. PAEM’e başvuru yapacak emniyet mensubu adaylarında aranan şartlar şu şekilde;

- En az dört yıllık lisans seviyesindeki bir yükseköğretim programından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması gerekir.

- Başvuru tarihi itibarıyla meslekte fiilen iki yılını doldurmuş olması gerekir.

- Son iki performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi olması gerekir.

- Kısa veya uzun süreli durdurma cezaları, ceza süresi içinde derece yükselmesi için açılan kurslara, yarışma sınavı veya seçmelerine girmeyi önleyecektir.

- Haklarında meslekten veya memuriyetten çıkarma cezasını gerektirecek suçlardan dolayı adli veya idari soruşturma yapılıyor olmaması gerekmektedir.

Komiser yardımcısı alımı 2021: Komiser yardımcısı alımı olacak mı?

PAEM’e başvuran emniyet mensubu adayların yukarıda belirtilen şartlardan herhangi birini taşımadıkları durumunda, sınav sonuçlarına bakılmaksızın adaylıkları, öğrenime başlamışlarsa öğrencilikleri sona erdirilecektir.

KOMİSER YARDIMCISI MAAŞI 2021

Komiser maaşları, bulunulan bölge ve görev yapılan yere göre de değişiklik göstermektedir. Doğu görevi yapan komiserler daha fazla maaş alırken, batıda masa başı görev yapan komiser ve amirler daha düşük maaş alabilir. En düşük komiser maaşı; 3.370 TL, ortalama komiser maaşı; 8.000 TL ve en yüksek komiser maaşı ise; 17.000 Türk lirası‘dır.

Yeni atanan bir komiserin maaşı, en düşük 3,700 TL ortalama ile başlar. Ancak bu tutar, kademe, derece ve deneyim yılına bağlı olarak değişiklik gösterir. Derecesine göre yeni atanan bir komiser daha çok maaş alır.

Komiser yardımcıları da sınıf ve tecrübesine göre maaş alır. Normal polislerin üstü olup, komiserlerin de bir altı olan komiser yardımcılarının maaşları şu şekilde;

- 8/1 derecesindeki yeni başlayan komiser yardımcıları 6,750 TL alır.

- 6/3 derecesindeki komiser yardımcıları ise 6,800 TL maaş alır.

- 4/2 derecesindeki yardımcı komiser maaşı 7,000 TL’dir.

- 2/1 derecesinde 10 yıllık deneyime sahip yardımcı komiser maaşları da 7,300 TL maaş alır.

- 1/3 derece 15 yıllık deneyime sahip komiser yardımcısı ise 7,500 TL maaş almaktadır. Yeni başlayan komiser yardımcısı maaşları ortalama 6.700 TL civarında olmaktadır.

Komiser yardımcısı alımı 2021: Komiser yardımcısı alımı olacak mı?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...