Tgrt Haber
12 Haziran 2018 17:48

Korsan taşımacılığa karşı yeni kararlar alındı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Partili Üyesi Mahmut Yeter, "Geçen gün UKOME'de yaptığımız gözden geçirme toplantısında, turizm acentelerini rahatlatacak iki kıstası iptal ettik. Dolayısıyla araçlardaki yolcu sayısı 7 kişiden az olsa da problem değil. Toplu Ulaşım Hizmetleri'ne de herhangi bir bildirimde bulunarak rezervasyon yapmalarına gerek kalmadı. Bu kararla turizm acentelerini rahatlattık" dedi.

Korsan taşımacılığa karşı yeni kararlar alındı!
taşımacılık,uber

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Saraçhane'deki binasında  gerçekleşen toplantısında, daha önce UKOME toplantısında alınan Uber kararı  tartışma konusu oldu. Konuyu gündeme getiren CHP'li Meclis Üyesi Erdal Tüfekçi,  alınan kararla turizmcilerin mağdur edildiğini savundu.

Bunun üzerine söz alarak meclis üyelerine bilgi veren AK Partili  Meclis Üyesi Mahmut Yeter, UKOME'den turizmcileri rahatlatan yeni bir karar alındığını  ama henüz imzada olduğunu belirtti.

Yeter, korsanla mücadele kapsamında çok katı kurallar aldıklarını  ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Turizmcilerin iki kaygısı vardı. Birincisi, araçlarda 7 kişiden aşağı  yolcu taşıma kıstasıydı. İkincisi ise 12 saatten önce yolcu listesinin Toplu  Ulaşım Hizmetleri'ne bildirilmesiydi. Ancak bu UKOME kararında yoktu. UKOME  kararında 'Bunları gözden geçirelim.' denilmişti. Bunun ardından geçen gün  yaptığımız gözden geçirme toplantısında, turizm acentelerini rahatlatacak iki  kıstası iptal ettik. Dolayısıyla araçlardaki yolcu sayısı 7 kişiden az olsa da  problem değil. Toplu Ulaşım Hizmetleri'ne de herhangi bir bildirimde bulunarak  rezervasyon yapmalarına gerek kalmadı. Bu kararla turizm acentelerini  rahatlattık."

Bu iki maddenin dışında daha önce UKOME toplantısında alınan  kararların geçerli olduğunu vurgulayan Yeter, şöyle devam etti:

"İhlaller için verilen cezaları netleştirdik. Korsan taşımacılık yapan  şahıslara yani onlara biz 'taşıyıcılar' diyoruz veya şoförlere ihlallerine  karşılık ciddi yaptırımlar getirdik. Bunlar şudur: Uber dediğimiz aracın sahibi  ister firma, ister şahıs olsun, tekrar taşımacılık yaparsa Büyükşehir  Belediyesi'nin verdiği Turizm Yolcu Taşımacılığı Belgesi iptal ediliyor. İkinci  ihlal için belgeleri 2 yıl boyunca askıya alınıyor ve hiçbir belge verilmiyor. Bu  arkadaşlarımız aynı anda servis de yapıyorlarsa, bunlara servis taşıma belgesi de  verilmiyor. Şoför arkadaşlarımızın ise toplu taşıma araç kullanma belgeleri var.  Birinci ihlalde şoför arkadaşlarımızın bu belgeleri 6 ay boyunca askıya alınıyor.  İkinci ihlalde 2 yıl boyunca askıya alınıyor ve üçüncü ihlalde tamamıyla iptal  ediliyor."

Mahmut Yeter, ihlalde ısrar edenlerin araçlarının şaselerinin de  alınarak Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne kaydedildiğini belirterek, şunları  kaydetti:

"Bugün korsandan yakalandım. Yarın bu arabayı başka bir şahsa satarım.  O bunu yapsın. Gitsin belge alsın, diye düşünerek bu işi sürdürmeye çalışanların  önünü kapatmak için böyle bir karar alındı. Yani onların araçları da kara listeye  alınıyor. Şase numarası kaydedilmiş ve kara listeye alınmış araçlarla da Uber  faaliyeti yapılmayacak. Biz, bununla turizm acentelerinin sıkıntılarını giderdik.  Ancak korsanla mücadelede yaptırımları çok katı koyduk ki, kimse yapmasın."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...