Tgrt Haber
13 Nisan 2022 15:49 - Güncelleme : 13 Nisan 2022 18:19

Kripto paralar daha düşecek mi? Kripto para uzmanı Kaya'dan kritik Bitcoin ve Shiba önerisi

ABD enflasyon rakamları en fazla kripto paraları etkiledi. Son günlerde düşüş yaşayan kripto paraların değer kaybı iyice artırdı. Diğer taraftan yarın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) da faiz kararını açıklayacak. Peki Bitcoin’in düşüşü devam edecek mi? Dogecoin, Shiba ile Ethereum son durum ne? Dolar yükselecek mi? Kripto para piyasaları uzmanı Tuna Kaya, son gelişmeler ışığında kritik tahminlerde bulundu.

Kripto para piyasaları kritik günlerden geçiyor. ABD’nin Mart ayı enflasyon rakamlarını yıllık bazda 8,5 seviyesini görmesi bir süredir Rusya-Ukrayna savaşından dolayı düşüşler yaşayan kripto paraların değer kaybını iyice arttırdı. Yarın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) faiz kararını açıklayacak olması kripto para piyasasını tedirgin ediyor. Peki piyasalar bu süreçten nasıl etkilenecek? Bitcoin artacak mı? Dogecoin, Shiba ile Ethereum yatırımcılarını neler bekliyor? Dolar ve altın yükselecek mi? Kripto para piyasası uzmanı Tuna Kaya, TGRT Haber’de son gelişmeler ışığında kritik değerlendirmeler yaptı.

Fed’in sert faiz artırımına gideceğini düşünmediğini belirten Kaya, yükselen enflasyonun herkesi korkuttuğunu kaydederek “Piyasalar kendi yönünü bir zaman sonra belirleyecektir” ifadelerini kullandı.

ALTIN VE GÜMÜŞ YATIRIMCISI RAHAT OLSUN

“Müthiş bir manipülasyon ya da illüzyon var” diyen Kaya,  piyasalar kontrol edilmeye çalışılırken dehşet yükselişler de görülebileceği konusunda uyardı. Bakır, demir, nikel gibi emtia fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 50 artığına dikkat çeken Kaya, “Yüksek enflasyon bir şekilde altın ve gümüşte de fiyatlanacak. Zamanını bilemiyorum. Altın ve gümüş yatırımcısı müsterih olsun” dedi. Bitcoin’in de sınırlı bir varlık olduğunun altını çizen Kaya, burada da benzer bir illüzyon olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Bu denli düşüş beklemiyordum. Bitcoin’in kendini ABD borsalarından kurtulması gerekir. Bunu başarırsa devasa yükselişler yaşar.”

BİTCOİN İÇİN ALIM SEVİYESİ

Kaya, Bitcoin’in piyasaların bir türlü yön bulamamasından kaynaklı olarak bu seviyelerde fazla oylandığını söyledi. “Bitcoin ne kadar oyalanırsa o kadar büyük bir hamle yapacaktır” diyen Kaya, Bitcoin'in bulunduğu seviye için “Alım seviyesindedir” dedi. “Bitcoin’in büyük bir canı yok” diyen Kaya, yatırımcılara şu tavsiyelerde bulundu: “Haziran ayındaki 73 bin dolar beklentimi koruyorum.”

Ethereum’a bakıldığında yükselişin Bitcoin’e paralel olduğunu kaydeden Kaya, Ethereum’daki yükselişin daha canlı olacağını kaydederek “Blockchain olduğu için potansiyeli var. Haziran’a doğru ivmesi artacak. 6.000-6.500 dolar seviyesini göreceğiz” ifadelerini kullandı.

SHİBA BU YIL BİR SIFIR ATABİLİR

Shiba’da dün yaşanan yükselişi değerlendiren Kaya, sebebini şöyle anlattı:

“Metaverse’de arsa satışları Shiba üzerinden yapılmaya başlandı. Bunun etkisini gördük. Shiba’da ataklar olacak, bir sıfır atabilir. Bu durum, yıl içinde gerçekleşebilir. Yine de yatırımcılar bu tür yapılara çok yatırım yapmasınlar, sepet yapsınlar.” 

Dünyanın sayılı zenginlerinden Elon Musk’ın Dogecoin’e ilgisinin devam ettiğini kaydeden Kaya, “Yukarı yönlü hareketler yapabilir” ifadelerini kullandı.

DOLAR 15.72 TL'Yİ GÖREBİLİR

Euro’nun Rusya-Ukrayna savaşından dolayı zayıflayacağını dikkat çeken Kaya, “Bir yerden dönebilir. Dolardan Euro’ya geçebiliriz ancak daha değil. Euro’daki düşüş dolara da bağlı. Dolarda 14.65 TL seviyesi kırıldı, bu alım seviyesi olabilir. Doların bir sonraki hareketi, birkaç ay sonra, 15.72 TL seviyesi olarak tahmin ediyorum.” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...