Tgrt Haber
13 May 2022 12:42 - Güncelleme : 13 May 2022 13:25

Kripto paralar yeniden artıya geçti: Altcoin piyasasında yüzde 50'ye yaklaşan kazançlar

Kripto paralarda deprem yerini toz bulutuna bıraktı. Piyasa yeniden yeşile bürünürken Bitcoin 30 bin doların üstüne çıktı ve takibindeki altcoinlere de nefes verdi. ApeCoin yeni günde yüzde 49'u aşan yükselme kaydederek yatırımcısını sevindirdi. Toparlanmanın izlendiği koinlerde son durum ve güncel fiyatlar…

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Kripto paralar yeniden artıya geçti: Altcoin piyasasında yüzde 50'ye yaklaşan kazançlar
kripto para,bitcoin,ekonomi

Terra blok zincirinde meydana gelen çöküş ve ilişkili para birimleri LUNA ve UST’nin sebep olduğu kripto para depremi bugün durmuş gibi gözüküyor. Ancak yine de analistler temkinli. ABD Hazine Bakanı Yellen dahil birçok yetkili konuyla ilgili söz alırken alımlar için yeşil ışık yakılıp yakılmadığı merak konusu oldu.

Bitcoin, yaklaşık yüzde 10'luk bir düşüş ile önceki gün 25.000 dolara yaklaşarak yatırımcılarına korkulu anlar yaşattıktan sonra bugün yeniden 30.000 doların üzerinde işlem gördü.

ALTCOIN’LER ARTIŞA GEÇTİ

Son zamanların favori altcoini ApeCoin ralli yaptı ve 24 saat içinde yüzde 49'dan fazla yükseldi.

En büyük altcoin Ethereum yüzde 9,5 artarak kendini 2 bin doların üzerine atabildi. Ripple (XRP) yüzde 21 Solana (SOL) yüzde 19, Dogecoin (DOGE) yüzde 21, Shiba Inu (SHIB)  yüzde 27 ve Cardano (ADA) yüzde 33 artış gördü.

Analistler Bitcoin’in, 30 bin ve 30 bin 500 dolarlık direnç seviyelerinin üzerinde kalmasının gerektiğini söylüyor. Böylece en büyük kripto para yeni bir yükseliş başlatabilir. Bunun ardından bir sonraki işaret seviye ise 31 bin 500 dolar olarak dile getirildi.

Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları, küresel enflasyonla mücadele etmek için para politikasını sıkılaştırmaya geçerken, dijital paralardan ve risk varlıklarından kaçışlar büyük etki meydana getirdi ABD’de S&P 500 yüzde 0,13 ve Dow Jones yüzde 0,33 düşerken, Nasdaq yüzde 0,06 yükselişle kapattı.

YELLEN’DAN PİYASAYA ELEŞTİRİ

Hazine Bakanı Janet Yellen dünkü konuşmasında, Terra'nın düşüşünün ABD dolarına sabitlendiği iddia edilen jetonların tehlikelerini gösterdiğini söyledi. Yellen, kripto para patlamasının küresel finansal istikrar için bir tehdit oluşturmadığını da sözlerine ekledi.

Kripto para piyasası yalnızca 24 saat içinde 200 milyar doların üzerinde varlığı sildi.

En büyük kripto para borsası Binance, LUNA ve UST için marj ticaretinde alım satımı kaldırdı. Açığa pozisyon olarak adlandırılan short işlemler için kapatılıp otomatik ödeme yapılacağı ve ayrıca UST ve LUNA’nın spot çiftleri için de alım satımların durdurulduğu bildirildi.

Buna göre Binance platformunda LUNA ile Bitcoin, Erhereum ve Türk Lirası gibi birçok çift ile işlemler durduruldu.

13 MAYIS GÜNCEL KRİPTO PARA PİYASASI İÇİN TIKLAYINIZ.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...