Tgrt Haber

Kademeli emeklilik geliyor mu? Yaş prim teklifi düzenlemesi olur mu? Uzmanı yanıtladı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber, NTV
26 Şubat 2024 14:04 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 14:09
Kademeli emeklilik geliyor mu? Yaş prim teklifi düzenlemesi olur mu? Uzmanı yanıtladı
kademeli emeklilik,emeklilik,sigorta girişi

Seçim öncesi yeni emeklilik düzenlemesi ile ilgili kulisler hareketlendi. Kademeli emeklilik geleceğine dair sosyal medyada ve medyada pek çok haber yayınlandı. İddialara göre hükümetin seçim öncesinde çalışmalara başladığı ifade edilirken yeni düzenleme ile 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanların faydalanacağı belirtildi. Ancak uzman isim bu haberlere karşı uyardı

Milyonlarca kişi kademeli emeklilik için yeni bir düzenleme bekliyor. Sosyal medyada gündem olan kademeli emeklilik ile ilgili çalışmaların başladığına yönelik haberler hızla yayılıyor. İddialara göre üzerinde çalışılan bir düzenleme olduğu onaylanması halinde, 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanların koşulları sağladıkları taktirde emekli olabileceği belirtiliyor.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Haberlerde bakanlığı sigorta girişi 8 Eylül 1999 sonrası olan vatandaşlar için 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yeni bir düzenleme hazırlığında olduğu belirtilirken kapsamı ile ilgili de detaylara yer verildi.

Haberde "Bakanlık harekete geçti! Yapılan çalışmanın onaylanması halinde, 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanlar, istenen koşulları sağladıkları taktirde emekli olabilecekler." ifadeleri yer alırken düzenleme ile de "9 Eylül 1999 sonrası SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı girişi olan kadınlar için 43 yaş ve 6250 prim günü, erkekler için 45 yaş ve 6250 prim gün şartı aranacak." bilgilerine yer veriliyor.

"YAŞ PRİM TEKLİFİ, SİGORTALILIK İLE İLGİLİ DÜZENLEME SÖZ KONUSU DEĞİL"

TOBB ETÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, geçtiğimiz günlerde NTV yayınında kademeli emeklilik söylentilerine değinmişti.

Kademeli emeklilik yasası ile ilgili iddiaları yanıt veren Kılıç, "Tabi ki bu çıkan haberler karşısında hatta o kadar detay var ki prim günü, yaş, sigortalılık süresi vesaire ben de şüphe ettiğim için Ankara'da da bulunduğumuz için ilgili kamu bürokratlarına sordum. Öyle bir çalışma olmadığını ifade ettiler. Farklı kaynaklara sordum onlardan da aynı teyidi aldım. Şu an için böyle bir çalışma bulunmuyor. Bir torba yasa çalışması içine girecek şekilde madde teklifi, yaş prim teklifi, sigortalılık ile ilgili düzenleme söz konusu değil. SGK da bir açıklama yapmadı, bu tip haberler özellikle vatandaşın çok ilgisini çektiği için tabii ki medyada hızla yayılıyor. Benim burada üzüntüm özellikle vatandaşların bir anlamda boş yere heyecanlanması umut içerisinde olmaları" ifadelerini kullandı.

Kılıç, şu an medyada yer aldığı şekilde bugün yarın bir torba yasanın söz konusu olmadığını söyledi.

"HENÜZ BÖYLE BİR ÇALIŞMA YOK"

Kademeli emeklilik düzenlemesi olacağına yönelik iddiaları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Sosyal güvenlikle ilgili şu anda bir çalışmamız yok." demişti.

Kaynak: TGRT Haber, NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...