Tgrt Haber
17 Şubat 2022 15:12 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 15:40

KYK beslenme yardımı arttı mı, yurt yemek ücreti ne kadar oldu, kaç TL? Yemek yardımında artış!

Kabine Toplantısı bitiminde yapılan açıklamalardan biri de KYK yurdu beslenme yardımları ile ilgili oldu. Beştepe'de toplanan Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı'nın ardından, üniversite öğrencilerinin aldığı yemek yardımına dair son gelişmeler de vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı. Peki, KYK yemek yardımı ne kadar oldu? KYK beslenme yardımı ücretleri arttı mı? İşte, detaylar haberimizde...

KYK beslenme yardımı arttı mı, yurt yemek ücreti ne kadar oldu, kaç TL? Yemek yardımında artış!

"KYK beslenme yardımı ne kadar oldu, yemek yardımı kaç TL?" soruları gündemde yerini aldı. Kabine Toplantısı'nın ardından yapılan açıklamaların ardından, üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren KYK yemek yardımının detayları araştırılmaya başladı. Üniversite yurtlarında verilen yemek yardımı hakkında merak edilenler haberimizde...

KYK beslenme yardımı arttı mı, yurt yemek ücreti ne kadar oldu, kaç TL? Yemek yardımında artış!

KYK BESLENME YARDIMI NEDİR?

KYK yurtlarında barınan öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve uygun fiyatlara beslenebilmeleri için yemekhane-kantin hizmeti verilmektedir. Yemeklerin fiyatı, piyasa fiyatları ortalamasının en az %35 oranında indirimli olmak ile birlikte; depo, kullanılan araç gereçler ile malzemelerin kalitesi ve hijyen şartlarına uygunluğu yurt yöneticileri ve diyetisyenler tarafından aralıksız olarak kontrol edilmektedir.

Üniversite öğrencilerine yemekler çoktan seçmeli olarak verilmektedir, yani bir öğünde birden fazla yemek çeşidi vardır ve öğrenciler sevdikleri yemekten seçerek alma hakkına sahiptir. Bakanlık yurtlarında kalan öğrencilere ödenen karşılıksız beslenme/yemek yardımı, KYK yurtlarında kalan öğrenciler için geçerlidir. Öğrenciler yemekhanelerden yemeklerini ücretsiz şekilde yiyebilir, bakiyenin artması halinde ek ücret ödeyerek aradaki farkı tamamlayabilir. 

KYK beslenme yardımı arttı mı, yurt yemek ücreti ne kadar oldu, kaç TL? Yemek yardımında artış!

KYK YEMEK YARDIMI NE KADARDI?

KYK yemek ve beslenme yardımına zam geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısından sonra son durum hakkında açıklamalarda bulundu. KYK yurdunda kalan öğrencilere verilen yemek parası yardımı 2020-2021 yılında şöyleydi:

  • Kahvaltı: 5,00 TL
  • Akşam: 11,00 TL
  • Günlük toplam yemek yardımı 16,00 TL
  • Aylık toplam yemek yardımı 480 TL

2022 KYK BESLENME (YEMEK) YARDIMI NE KADAR, KAÇ TL?

Kabine toplantısının ardından alınan yeni kararları duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, ''Yurtlarda kalan öğrencilerimizin internet kotasını 16 GB 32 GB'a çıkardık. Akademik yarıyılın ikinci döneminden başlamak üzere yurtlarda kalan gençlerimize verdiğimiz beslenme yardımını aylık 570 liradan 750 liraya yükseltiyoruz. Böylece öğrencilerimizi yemek ücretlerinde yaşanacak artışa karşı koruma altına alıyoruz" diyerek, yemek yardımına yapılan zammın haberini duyurdu.

Günde iki öğün olmak üzere verilen KYK yemek yardımını böylece aylık 750 liraya çıkartıldı. 

KYK beslenme yardımı arttı mı, yurt yemek ücreti ne kadar oldu, kaç TL? Yemek yardımında artış!

KYK YEMEK SAATLERİ KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR?

KYK yurtlarında haftanın her günü ve günde iki öğün olmak üzere kahvaltı ve akşam yemeği verilmektedir. Yemek saatleri ise:

  • Kahvaltı: 06.30 – 12.00 arası
  • Akşam yemeği: 16.00 – 22.30 arasında belirlenmiştir. 

Yemek saatleri harici yemekhaneler kapalı olduğundan, bu saat aralığına dikkat etmeli; yemekhaneden yemek almak istemiyorsanız, kantindeki seçili ürünlerden istediğinizi alarak alışveriş yapabilirsiniz. 

KYK YURTLARINA DIŞARIDAN YEMEK SİPARİŞİ KABUL EDİLİYOR MU?

KYK yurtlarında iki öğün çıkması nedeni ile öğle saatlerinde ya da gece geç saatlerde acıkmanız halinde, yurda sipariş verebilirsiniz. Yalnızca dikkat etmeniz gereken husus şu ki, gece sipariş vermeniz halinde, yurdun dış kapısına çıkmanız mümkün olmayacağından, siparişinizi içeriden teslim alabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...