Tgrt Haber

LPG’ye gece zammı! EPGİS duyurmadı, vatandaşlar istasyonda öğrendi

12 Mart 2022 09:43 - Güncelleme : 12 Mart 2022 09:50
Vatandaşların benzin istasyonlarında öğrendiği 46 kuruş değerindeki LPG zammı, sosyal medyada tepki topladı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki sıcak savaşın ardından akaryakıt sektöründe yaşanan sıkıntı art arda zamlara neden oluyor. Benzin ve motorine yapılan son zammın geri çekilmesinin ardından otogaz LPG fiyatlarına dün geceden itibaren 46 kuruş zam yapıldığı öğrenildi.

Vatandaşların benzin istasyonlarında öğrendiği 46 kuruş değerindeki LPG zammı, sosyal medyada tepki topladı.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın tartışma konusu olmasının ardından benzin ve motorine yapılması planlanan son zam geri çekildi. Benzine 79 kuruş, motorine ise 2 lira 25 kuruş tutarındaki artış planlamasının pompaya yansıtılmamasının ardından dün gece ise LPG’ye 46 kuruş zam geldi. Dün gece yarısından itibaren geçerli olan zammın EPGİS tarafından duyurulmaması ve vatandaşların fiyat güncellemesini akaryakıt istasyonlarında öğrenmesi ise tepki topladı.

VATANDAŞLARA DUYURUSU YAPILMADI

EPGİS ile EPDK arasında yaşanan krizin ardından LPG’ye yapılan gece yarısı zammı, vatandaşlara duyurulmadı. Pompaya yansıyan fiyat güncellemelerinin ardından benzin 20 lira motorin ise 23 lira oldu. Son LPG zammı ise akaryakıt şirketlerinin resmi internet sitesinden yapılan sorgulama ile ortaya çıktı.

LPG'nin litresi Ankara'da ortalama 10,74 liradan 11,20 liraya ulaştı.

İstanbul'da 10,68 liradan alınan LPG, 11,14 lira oldu.

İzmir'de ise pompa fiyatı 10,55 liradan 11,01 liraya yükseldi.

EPDK'DAN 'MANİPÜLASYON' ÇIKIŞI

EPGİS, geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuru ile benzine 0.79 motorine ise 2.25 lira zam geldiğini bildirmiş, ardından petrol fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle zammın iptal edildiğini açıklamıştı. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ise katıldığı bir canlı yayın programında EPGİS'in piyasaları manipüle ettiğini, uluslararası piyasaları beklemeden vatandaşları yanlış bilgilendirdiğini ve akaryakıt istasyonlarına yönlendirdiğini iddia ederek, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

EPGİS MEYDAN OKUDU

Yılmaz’ın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabı üzerinden karşılık veren EPGİS, verdikleri tüm bilgilerin belgeli ve resmi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “ Bugün yapılan ve iptal edilen zam hakkında, hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz. bu zamma ilişkin resmi fiyat listeleri, resmi formülleri ilgili savcılığa teslim etmek istiyoruz. Ülkemizde zam ya da indirim hesaplaması yasa ile belirlenen formülle yapılmaktadır. Bu formüle 3 defa EPDK müdahale ederek (BUGÜNKÜ GİBİ) zamları iptal ettirmiştir”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...