Tgrt Haber

Market ve pazarda 5 katı! Yaz bitti domates tarlada sudan ucuz

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Eylül 2023 11:25 - Güncelleme : 09 Eylül 2023 13:30
Market ve pazarda 5 katı! Yaz bitti domates tarlada sudan ucuz
,,,,,Domates fiyatları,tarla,hasat

Karaman’da ekimi her yıl artan salçalık domates ve biberin hasadı başladı. 400 dekar alanda domates ve kapya biber ekili arazide incelemelerde bulunan Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayram, su sorununa dikkat çekti. Domatesin yaz bitmesine rağmen tarlada sudan ucuza satılması ise dikkat çekti.

Antioksidan özellikleri, kalp sağlığına olan katkıları, kanser riskini azaltma etkisi, göz sağlığını desteklemesi, sindirim sağlığına yardımcı olması, cilt sağlığını koruması ve kemikleri güçlendirmesi gibi birçok faydası bulunan domateste artık son hasatlar yapılıyor. Karaman’da salçalık domates ve biber hasadı devam ediyor. Market ve pazarlarda kilosu 20-25 liraya kadar çıkan domatesin tarlada 4 liraya kadar satılması tüketiciyi de tarlaya yönlendiriyor. 

“TEK SORUN SU”

Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayram, Karaman'da sebze ve meyve üretiminin her yıl arttığını, ancak çiftçinin tek sorununu su olduğunu söyledi. Bayram, Kazımkarabekir ilçesi Çiftlikler mevkisinde çiftçi Abdullah Küçük tarafından ekilen ve hasadına başlanan salçalık domates ve kapya biber tarlasında incelemelerde bulundu.

Domatesin kilosu tarlarda sudan ucuza satılıyor.

DOMATESTEN ZARAR EDİYORLAR

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, özellikle dünyada ve Türkiye’de pandemiden sonra gıdanın ne kadar kıymetli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, “Şu anda bu üreticimiz iki ürün ekmiş, biberden memnun olduğunu, domatesten ise zarar ettiğini söylüyor” dedi.

PROJE İSTİYORLAR

Buraya sadece üretim olarak bakmaması gerektiğini de belirten Bayram, “Karaman Ovasında üretmekle ilgili hiçbir sorun yok. Tek sorunumuz su. Bölgemizin suya ihtiyacının olduğunu her zaman ve her yerde dile getiriyoruz. Bir an önce suyla ilgili devam eden projelerin hayata geçirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

DOMATESİN KİLOSU TARLADA 4 LİRA

Üretici Abdullah Küçük ise, yaklaşık 400 dekar alana salçalık domates ve biber ektiğini ifade ederek, “Buradan tonaj olarak 4 bin tona yakın bir ürün bekliyorum. Şu anda domatesin kilosunu 4 liradan veriyoruz. Ama bu fiyat bizleri tatmin etmiyor. Bizim tek sorunumuz su. Su olsaydı bu ürünü biraz daha fazla alabilirdik. Onun için bir an önce bölgemizdeki su probleminin giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Küçük doğal kaynak suların marketlerde en düşük 5 liradan satılması nedeniyle domatesin fiyatına "sudan ucuz" yorumları yapıldı. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yılmaz10 Eylül 2023 10:00

Mersin pazarızda bedavaya gidiyor

Sonraki Haber Yükleniyor...