Tgrt Haber
21 Aralık 2022 16:15 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 16:56

Memur-Sen'den Bakan Bilgin'e ziyaret: 3600 ek göstergede mesafe kaydettik

Devletin zirvesinde asgari ücret temposu devam ederken Kamu-Sen yöneticileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i ziyaret etti. Görüşmede ek zam, vergi dilimi ve sözleşmelilere kadro konuları konuşuldu. Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, vergi dilimlerinin yüzde 15'te sabitlenmesini istediklerini ifade ederek "3600 ek göstergede mesafe kaydettik" dedi.

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TRT Haber
Memur-Sen'den Bakan Bilgin'e ziyaret: 3600 ek göstergede mesafe kaydettik
3600 ek gösterge,sözleşmeliye kadro,memur sen

Asgari ücret görüşmelerine son hızla devam edilirken, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Yönetim Kurulu üyeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i ziyaret etti. Yapılan görüşmede 3600 ek gösterge, sözleşmeli personele kadro, ek zam, vergi dilimleri ve diğer konulara ilişkin konular masaya yatırıldı.

3600 EK GÖSTERGEDE MESAFE KAYDEDİLDİ

Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, görüşme sonrası yaptığı açıklamada 3600 ek gösterge ile ilgili düzenleme yapıldığını hatırlatarak bu konuda önemli mesafe kaydedildiğini aktardı. Sözleşmelilere kadro düzenlemesine de değinen Kahveci, kamuda 32 farklı istihdam olduğunu, tüm sözleşmeli çalışanlar kadroya geçirilsin taleplerinin karşılık bulacağını söyledi. 

"BİRİNCİ DERECEYE DÜŞEN KAMU ÇALIŞANLARI EK GÖSTERGELİ OLMALI"

Kahveci şunları kaydetti: Geçtiğimiz dönemlerde, parlamento tatile girmeden bir önceki yasama yılında biliyorsunuz 3 bin 600 ek göstergeyle ilgili düzenlemeler yapıldı. 3 bin 600 ile ilgili önemli bir mesafe katettiğimizi Bakan ile paylaştık. 4 meslek grubuyla sınırlı kalmadı, kademeli ek gösterge artırımı söz konusu oldu. O 4 meslek grubunun eğitim durumlarında da gelişmeler yaşandı. Ancak şu an itibarıyla geldiğimiz noktada birinci dereceye düşen kamu çalışanlarının da ek göstergesinin 3 bin 600 olması noktasında bizim bir talebimiz var. Bakan da bu talebi makul karşıladı.

“TÜM SÖZLEŞMELİLER KADROLU OLMALI”

Kahveci, "Bizim talebimiz tüm sözleşmeliler kadroda olmalı. PTT ve TRT'de çalışan arkadaşlarımız kadroda olmalı. Alınacak sözleşmelilerin tamamı kadroya geçirilecek. Hiç kimse dışarıda kalmadan talebimizi paylaştık" dedi.

“VERGİ DİLİMLERİ YÜZDE 15’E SABİTLENSİN”

Memurlara ödenen sosyal yardımların güncellenmediğini anlatan Kahveci, "Yemek ücretleri işçilerde 55 TL'ye yükseltildi, memurlara da olmalı. Ulaşım ve kira yardımı gündeme alınmalı" açıklamasını yaptı. Vergi dilimi konusuna değinen Kahveci, Maliye Bakanı'ndan randevu talep ettiklerini, yüzde 15'te sabitlensin istediklerini ifade etti.

KADRO İLE İLGİLİ TASLAK BİRKAÇ GÜN İÇİNDE MECLİSTE

Enflasyondan arındırılmış bir refah talep ettiklerini söyleyen Kahveci, Bakan Bilgin'in sözleşmeliye kadroyla ilgili kanun taslağının birkaç gün içerisinde parlamentoya gönderileceğini söylediğini kaydetti.

Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
mustafa11 Ocak 2023 11:02

Çalışan teknik elaman Türkiyede hak kazanan az çalışan 3600 alıyor bu nasil adaletsizlikse bu millet bu adaletsizliği hiç bir zaman unutmaz bu hak verilirken ne çalışma şartına bakılmış nede öğrenim durumuna acaba başka bir ülkede böyle görülmüşmü

Sonraki Haber Yükleniyor...