Tgrt Haber

Memurlara büyükşehir tazminatı gündemde! Refah payı mı geliyor?

23 Ocak 2024 11:54 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 20:42
memur,refah payı,büyükşehir tazminatı

İstanbul’da yaşam maliyetinin git gide ağırlaşması memurları ve asgari ücretlileri zorluyor. İşçiler için bölgesel asgari ücret çalışmaları dillendirilirken şimdi de İstanbul'da memurlara ek tazminat ödenmesinin gündeme alındığı öne sürüldü.

İstanbul’da yaşayan çalışanların maaşları şehrin ağır faturası karşısında eriyor. Önce işçiler için bölgesel asgari ücret gündeme gelmiş, sonra da büyükşehir tazminatı verilmesi sık sık dillendirilmişti.

Şimdi de İstanbul'da memurlara ek tazminat ödenmesinin gündeme alındığı öne sürüldü.

İLK TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE ÖNE ÇIKTI

Toplu sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen'in de talep ettiği 'büyükşehir tazminatı', yaşama maliyetinin ve kiraların bazı şehirlerde daha yüksek olması nedeniyle isteniyor.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberinde AK Parti'nin 30 büyükşehirde yaşayan kamu görevlilerine ‘refah payı’ adı altında ‘büyükşehir tazminatı’ verilmesini tartıştığı kaydedildi.

KAMU ÇALIŞANINA EK ÖDEME VERİLMESİ GÜNDEMDE

Buna göre büyükşehirlerdeki yaşam koşullarının daha zor olduğu, bu nedenle kamu görevlisine ek tazminat verilmesi düşünülüyor. Ek tazminatın 30 büyükşehirde görev yapanlar için uygulanması planlanıyor.

YEREL SEÇİM BEYANNAMESİNDE YER ALACAK İDDİASI

Ancak bu tazminatın ne zaman hayata geçirileceği ve miktarı henüz netlik kazanmadı. AK Parti’nin 30 Ocak günü açıklayacağı yerel seçim beyannamesinde bu konuya da değinilmesi bekleniyor.

İstanbul Planlama Ajansı’nın hesaplamasına göre 4 kişilik ailenin İstanbul’da yaşama maliyeti aralık ayında 49 bin 159 liraya ulaştı.

 

 

Kaynak: Sözcü
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...