Tgrt Haber
05 Ocak 2022 18:36

Mercedes Benz'de arıza düzeltmesi: 800 binden fazla aracı geri çağırdı

Soğutma sistemindeki pompada arıza meydana geldiğini tespit eden Alman otomobil şirketi Mercedes Benz, dünya genelinde 800 binden fazla aracı geri çağırdı. Araç sahiplerinden mümkün olduğunca otomobillerinin kullanması talebinde bulunan şirket, kullanım halinde yangın riski oluşabileceğini belirtti.

Mercedes Benz'de arıza düzeltmesi: 800 binden fazla aracı geri çağırdı
Mercedes Benz,,arıza,,otomobil,,araç,

Dünyaca ünlü Alman otomobil şirketi Mercedes Benz arıza nedeniyle piyasada bulunan 800 binden fazla aracı geri çağırdı. Geri çağırmanın soğutma sistemindeki pompada arıza olduğu gerekçesiyle gerçekleştirildiği bildirildi.

Şirket, araç sahiplerinden araçlarını mümkün olduğunca kullanmamalarını isteyerek, teknik kusurlar nedeniyle araçların kullanılması halinde yangın riskinin oluşabileceği konusunda bilgilendirme yaptı.

EN YAKIN BAYİYE TAMİRE GÖTÜRÜN

Daimler sözcüsü, Ocak 2017 ile Ekim 2021 arasında üretilen SUV GLE, GLS, GLC ve G-Serisi'nin yanı sıra C, E ve S-sınıfı dizel model serilerindeki su pompalarında da arıza bulunduğunu dile getirdi. Araç sahiplerinden ilgili en yakın Mercedes bayisine giderek araçlarını tamir ettirmeleri istendi.

DURUMU ANLAYIŞLA KARŞILAYIN

Geri çağrılan 800 binden fazla aracın 240 bininin Almanya’da olduğu açıklandı. Mercedes Benz, birçok sanayi kuruluşu gibi Covid-19 salgını nedeniyle yedek parça sıkıntısı çektiğini ve müşterilerin bu durumu anlayışla karşılamasını istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...