Tgrt Haber
20 Temmuz 2022 15:53 - Güncelleme : 20 Temmuz 2022 18:44

Piyasa faize kararına kilitlendi, İslam Memiş Uyardı: Fed enflasyonu da altını da tutamaz, dolarla almanın tam zamanı

Küresel piyasalarda gözler Merkez Bankalarının peş peşe vereceği faiz kararında… Yarın hem ECB hem de TCMB, haftaya ise Fed faiz kararını açıklayacak. Faiz kararı toplantılarının arifesinde dolar, Euro yükselişini sürdürürken gram altın düşüşe geçti, Bitcoin ise uzun bir aradan sonra 23 bin dolar seviyesini aştı. Daha önce TCMB ve ECB’nin faiz kararına gitmediğine dikkat çeken İslam Memiş, özellikle Bitcoin, dolar, gümüş ve altınla ilgili kritik yorumlarda bulundu.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Piyasa faize kararına kilitlendi, İslam Memiş Uyardı: Fed enflasyonu da altını da tutamaz, dolarla almanın tam zamanı
TCMB faiz toplantısı,Fed,Altın,Dolar,Gümüş,Bitcoin

Hem küresel hem de yurt içi piyasaları yarın toplanacak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı toplantısına kilitlendi. Yılın başından beri faiz artırma kararı almayan TCMB ile ECB’nin ne yönde bir karar alacağı piysalar tarafından hali merakla bekleniyor. Haftaya ise bir süredir üst üste faiz artırımına giden Amerikan Merkez Bankası (Fed) toplanacak. Fed’in alması beklenen 75 baz puanlık faiz artırımı piyasaları etkileyecek önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Haliyle vatandaşın gündeminde “Dolar yükselecek mi?, “Altın düşecek mi?”, "Bitcoin yükselişini devam ettirecek mi?"gibi sorular yer alıyor.  Finans Analisti İslam Memiş, dolar, altı ve gümüş fiyatlarına ilişkin çarpıcı yorumlarda bulundu. 

BİTCOİN’DE KAR SATIŞLARI MÜMKÜN 

Geçtiğimiz hafta “Bitcoin’de 24 bin dolar kritik seviye” diyen İslam Memiş,  yarın ECB'nin faiz kararı ve haftaya Fed’in faiz kararı olduğunu hatırlatarak “Kritik seviyede olan Bitcoin için faiz kararlarını görmek lazım. Dolar endeksinde bir kar satışı var, 109’dan 106 seviyesine kadar geriledi. Tekrar yukarı yönlü bir hamle yapabilir, bu da kripto paralarda satışa neden olabilir. Bitcoin 24 bin dolar seviyesine çıkamazsa kar satışları gelebilir” dedi. 

ONS ALTIN YILSONUNDA 2.000 DOLAR ÜZERİNDE 

Memiş, hem gümüşün hem de altının ons fiyatının dar bant aralığında sıkıştığını ve satış baskısının devam ettiğini söyledi. Ons altının 1.680-1720 dolar aralığına sıkıştığını kaydeden Memiş, teknik olarak yükselişin devam edebilmesi için ons altın fiyatının 1.700 dolar üzerinde kapanışlar gerçekletirmesi gerektiğinin altını çizdi. “Önümüzde Fed olması nedeniyle dar bant aralığı geçerli olacak” diyen Memiş, bu dar bant aralığının dolarla altın alan yatırımcı için bir fırsat sunduğuna dikkat çekti.

“Altın pozitif yönde ve güvenli liman olmaya devam edecek” diyen Memiş, Fed’in enflasyonun önüne geçemeyeceğini belirterek “Bu da yıl sonuna doğru altının 2.000 dolar seviyesi üzerinde ataklar gerçekleştirmesine neden olabilir” ifadelerini kullandı. Memiş, jeopolitik riskler ortaya çıkması durumunda altında 2.000 dolar seviyesinin görüleceğini belirtti. 

GÜMÜŞ SON ÇEYREKTE ATAĞA KALKACAK 

Gümüşteki düşüşleri değerlendiren Memiş, “Yılın son çeyreğinde gümüşün performansı pozitif yönde olacak. Hem gram hem de ons bazında yeni rekorlar gelecek. 2022 yıl sonuna kadar 20 lira seviyesinde olacak” diye konuştu. 

Memiş, OPET ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde akaryakıtta ara ara indirimlerin gelebileceğini belirterek şunları söyledi: “Brent petrolde yukarı yönlü ataklar görülebilir. Varili 130-140 dolar seviyesine çıkabilir” 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...