Tgrt Haber

Merkez Bankası'nın 3. müdahalede bozduğu dolar miktarı ortaya çıktı

10 Aralık 2021 23:46
Merkez Bankası'nın 3. müdahalede bozduğu dolar miktarı ortaya çıktı
merkez bankası,döviz,dolar,müdahale

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, döviz kurunda yaşanan artışa karşı dolar satımı şeklinde yeni bir müdahalede bulundu. Aralık ayındaki üçüncü müdahalede bozulan dolar miktarının ayrıntıları ortaya çıktı.

Merkez Bankası, Türk Lirası'nın döviz karşısında hızla değer kaybetmesinin önüne geçmek için bugün bir kez daha müdahalede bulundu. Merkez'den yapılan açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Ancak söz konusu müdahalenin kur üzerindeki etkisi kısa sürdü. Gün içinde 13,95 seviyesini gören dolar/TL, müdahale sonrası ilk tepki olarak 13,75'e gerilese de tekrar 13,90'ın üzerine çıktı.

MERKEZ BANKASI NE KADAR DOLAR BOZDU?

Bloomberg'in haberine göre; Merkez Bankası'nın bugün gerçekleştirdiği üçüncü döviz müdahalesinde yaklaşık 500 milyon dolar bozduğu öğrenildi. Ayrıca, piyasada oluşan likiditeye dönük olarak yapılan müdahalede, kurumsal ve yabancı yatırımcıların talebinin karşılandığı, bireysel yatırımcıların talebinin ise nispeten sınırlı kaldığı ifade edildi.

TOPLAMDA 1,55 MİLYAR DOLAR

1 Aralık'taki ilk müdahalede yaklaşık 650 milyon dolar, 3 Aralık’taki ikinci müdahalede ise yaklaşık 400 milyon dolar seviyesinde yapılan müdahaleler ile beraber, 3 seferde toplam doğrudan satış yaklaşık 1 milyar 550 milyon dolar oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...