Tgrt Haber

Milyonlarca kredi kartı sahibini ilgilendiriyor! Faiz oranları arttı, işte geçerlilik tarihi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
25 Ağustos 2023 14:37 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 15:04
Milyonlarca kredi kartı sahibini ilgilendiriyor! Faiz oranları arttı, işte geçerlilik tarihi
kredi kartı,faiz oranları,merkez bankası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bir haftalık repo faizini 750 baz puan artırarak yüzde 17,50’den yüzde 25 seviyesine çıkardı. Kararın ardından kredi kartı işlemlerinde uygulanan azami faiz oranı yükseldi.

TCMB’nın faiz oranlarını piyasaların beklentilerinin üzerinde yükseltmesi sonra gözler kredi kartı faiz oranlarına çevrildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası internet sitesinde yer alan bilgilere göre, geçerlilik tarihi 1 Eylül olmak üzere referans oran, Ağustos’taki yüzde 1,58’den yüzde 2,26’ya çıkarıldı.

GEÇERLİLİĞİ TARİHİ BİR EYLÜL

Merkez Bankası’nın faiz kararı piyasalarda taşları yerinden oynattı. Faiz kararının en çok etkilendiği alanlardan biri de kredi kartı referans faiz oranları oldu. TCMB internet sitesinde yer alan bilgilere göre geçerlilik tarihi 1 Eylül olmak üzere referans oran, Ağustos’taki yüzde 1,58’den yüzde 2,26’ya çıkarıldı.

Kredi kartı azami akdi faiz oranı yüzde 2,13’ten yüzde 2,81’e yükseldi. Kredi kartı azami gecikme faiz oranı da yüzde 3,11 oldu. Bu oran daha önce yüzde 2,43’tü. Nakit çekim veya kullanım işlemlerinde uygulanacak azami akdi faiz oranı ise yüzde 2,89’dan yüzde 3,57’ye yükseldi.

Milyonlarca kredi kartı sahibini ilgilendiriyor! Faiz oranları arttı, işte geçerlilik tarihi

KREDİ KARTI KULLANIMI REKOR KIRDI

Öte yandan geçtiğimiz gün, Bankalararası Kart Merkezi temmuz ayında tüketicilerin kredi kartı kullanımlarına ilişkin verilerine göre kartla ödeme işlemleri rekor kırdı. İhlas Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile temmuz ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 138 artarak 752,5 milyar TL oldu. 

Kartlı ödemelerin 618,4 milyar TL’si kredi kartları ile yapılırken 122,1 milyar TL’sinde banka kartları, 12 milyar TL’sinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 149, banka kartı ile yapılan ödemelerde yüzde 96 olurken ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemelerde ise bu oran yüzde 105 oldu.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...