Tgrt Haber

Milyonların beklediği EYT'de sona gelindi! İşte yasalaşacağı kritik tarih

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
03 Ocak 2023 09:24 - Güncelleme : 03 Ocak 2023 11:01
,EYT,Emeklilikte Yaşa Takılanlar,staj,emeklilik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinde sona gelindi. Teklifin bu hafta içinde Meclis'e sunulması bekleniyor. Peki düzenlemede ne zaman yasalaşacak? İşte detaylar… 

Milyonlarca EYT'linin beklediği müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu. Uzun süredir tartışılan yaş şartının da koyulmamasıyla beraber milyonlar sevince boğulmuştu. Yaş şartının olmaması nedeniyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emeklilik hayaline kavuşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) çevrildi. Düzenlemenin bu hafta içinde Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor. Yasa taslağının en geç 20 Ocak tarihine kadar yasalaştırılması planlanıyor. 

23 YILLIK SORUN TARİH OLUYOR! SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK? 

EYT düzenlemesine göre kadınlarda 20, erkeklerde 25 yılı ve beş bin prim gününü tamamlayanlar hiçbir şart olmadan emekli olabilecek. Peki EYT düzenlemesi şu an hangi aşamada? Kulislerinden edinilen bilgilere göre son bir değerlendirme yapılacak. Bunun tamamlanması halinde teklifin bu hafta içinde Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor. Teklif Meclis’e gönderildiğinde önce ilgili komisyonda görüşülecek. Komisyonda kabul edildikten sonra düzenleme Meclis Genel Kurulu’na gelecek. Yine kulislerden edinilen bilgilere göre teklifin en geç 20 Ocak tarihine kadar yasalaşması bekleniyor. Yasa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.  EYT’liler de bunun ardından emekli olmak için başvurabilecek. 

STAJ MADURLARI, DEPREMZEDELER DE GÜNDEMDE GELEBİLİR 

Staj ve çıraklık mağdurlarının "Staj dönemi SGK başlangıcı sayılsın” talebi bulunuyor.  Öte yandan deprem mağdurları da kapsamın genişlemesini istiyor. Ayrıca EYT’liler aylık bağlama oranlarının yükseltilmesini talep ediyor.  Bütün bunlar da komisyon ve genel kurul safhasında bir kez daha konuşulabilir ya da muhalefet bunlara ilişkin önerge verebilir. Bütün bun talepler teklifin Meclis'teki görüşmeleri sırasında netleşecek. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
bekir10 Ocak 2023 01:05

Deprem magdurları unutulmamalı kapsam 31 aralık 99 kapsamalı

Mehmet 9 Ocak 2023 09:40

Eyt 31,12,1999 kapsam genişletilmeli

Banu 8 Ocak 2023 06:51

Deprem magdurları unutulmamalı kapsam 31 aralık 99 kapsamalı

Ayşe 6 Ocak 2023 23:38

O dönem çok zor ve karışık bir dönemdi , depremzedeler için süre 3 ay uzatılabilir

Fatih 3 Ocak 2023 16:57

Staj yoksa adalete yok demektir

Sevki 3 Ocak 2023 12:20

Bagkur ne olacak.....

BİLAL 3 Ocak 2023 10:14

HAYIRLISI İLE İNŞALLAH KOMİSYONDA KABUL OLUR AMİN

Sonraki Haber Yükleniyor...