Tgrt Haber

Akaryakıt fiyatlarında indirimler üst üste geldi! Motorinin ardından benzine de indirim geliyor (İşte güncel akaryakıt fiyatları)

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
26 Temmuz 2022 00:15 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 01:46
Akaryakıt fiyatlarında indirimler üst üste geldi! Motorinin ardından benzine de indirim geliyor (İşte güncel akaryakıt fiyatları)
benzin,motorin,akaryakıt,brent petrol,indirim

Brent petrol varil fiyatı yeni haftaya düşüşle başladı. Güne 100 doların altında başlayan Brent petroldeki düşüşler sonrasında akaryakıtta indirim haberleri gelmeye devam ediyor. 26 Temmuz'dan itibaren geçerli olan indirim ile birlikte motorin litre fiyatı 25 liranın altına indi. Öte yanda benzine de 27 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere 48 kuruş indirim bekleniyor. İşte güncel akaryakıt fiyatları ve petrol piyasasında son durum…

Milyonlarca sürücünün dört gözle beklediği akaryakıt fiyatlarındaki indirim bu gece geliyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sonrası yıllar sonrası petrol piyasası tarihi rekor kırdı. Tüm dünyayı etkileyen petrol piyasasındaki yükseliş sonrasında peş peşe benzin ve motorin fiyatlarına zam haberleri geldi. Geçtiğimiz yıla göre ülkemizde benzin ve motorin fiyatı 3 kat arttı ve sürücüler ayaklarını gazdan çekti. Küresel gelişmeleri yakından takip eden petrol piyasası yaşanan olumsuzluklardan sonra petrolde üretimlerinin arttırılacağı yönündeki gelen peş peşe olumlu şekilde seyir etmeye başladı.

BRENT PETROL 100 DOLARIN ÜSTÜNE ÇIKTI

Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda değer kaybederek 100 doların altına kadar indi. 100 doların üzerinde tutunmak zorlanan Brent petrol Haziran’da gördüğü zirve seviyesinden yüzde 20 düşüş kaydetmiş durumda. Haftanın ilk günü olan 25 Temmuz'a 99 dolar seviyelerinde başlayan Brent petrol akşam saatlerine doğru yükselişe geçere 26 Temmuz'a 105 dolar bandından girdi.

13 MİLYON VARİL TAKVİMİ BELLİ DEĞİL

ABD Başkanı Biden ve 9 Arap ülkesinden liderlerin katılımıyla düzenlenen Cidde Güvenlik ve Kalkınma Zirvesi'nde konuşan Suudi Arabistan Veliaht Prens Bin Selman, ülkesinin daha önce ilan ettiği gibi petrol üretimini günlük 13 milyon varile çıkarma kararı aldığını, bunun dışında ek kapasiteleri olmayacağını belirtti. Veliaht Prens, Suudi Arabistan'ın petrol üretimini 1 milyon varilden fazla artırarak günlük 13 milyon varile çıkarma planıyla ilgili bir takvim açıklamadı. Ancak Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman mayısta yaptığı açıklamada bu hedef için 2027 başını işaret etmişti.

ÇİN’DEKİ VAKA DÜŞÜŞ BASKISI OLUŞTURDU

Dünyanın ikinci büyük petrol tüketicisi olan Çin’de koronavirüs vaka sayısında görülen artış ve getirilen yeni kısıtlamalar ile artan resesyon endişeleri petrol piyasasında aşağı yönlü baskı oluşturuyor.

MOTORİNE 92 KURUŞ İNDİRİM GELDİ

Yaşanan gelişmeler sonrasında petrol piyasasındaki düşüş akaryakıt fiyatlarına da yansımaya başladı. Geçtiğimiz hafta benzine yapılan indirimin ardından bu sefer de motorine indirim geldi. 26 Temmuz 2022 Salı gününden itibaren geçerli olan motorinde 92 kuruşluk indirim ile İstanbul’da litre fiyatı 25 liranın altına inerek 24,45 liraya düştü. İşte akaryakıt fiyatlarında son durum...

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 22,71
  • İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 24,48 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 11,89 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 22,70 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 25,45 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11,89 TL

ANKARA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı 22,83 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı 24,62 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı 11.83 TL

İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı 22,84 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı 24,62 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı 11,92 TL

BENZİNE GELECEK İNDİRİMLE FİYATLAR NE KADAR OLACAK?

Öte yandan motorinin ardından benzine gelecek 48 kuruşluk indirimle birlikte 27 Temmuz 2022 Çarşamba gününden itibaren benzinin litresi İstanbul'da 22.23, Ankara ve İzmir' de 22.35 liradan satılacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...