Tgrt Haber
28 Eylül 2022 19:03 - Güncelleme : 28 Eylül 2022 21:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin anlaştı! Mutabakat tamam, doğal gaza büyük indirimin yolu açıldı

Türkiye, geçtiğimiz yıllara göre daha soğuk geçecek kış mevsimi öncesi Rus gazının indirimli alınması konusunda Rusya ile mutabakatı sağladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin'in anlaşmaya vardığı doğal gaz mutabakatıyla hanelerde ve iş yerlerinde kullanılan doğal gazda büyük bir indirim planlanıyor.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin anlaştı! Mutabakat tamam, doğal gaza büyük indirimin yolu açıldı
Doğal gaz,Rusya,Türkiye,Ukrayna

Ukrayna'yı işgal girişiminden sonra Rusya'ya karşı yaptırım savaşı açan Avrupa geçtiğimiz yıllara göre oldukça soğuk geçmesi beklenen kış mevsimi öncesi enerji kriziyle boğuşuyor. Rusya-Ukrayna savaşının ilk gününden bu yana dengeli bir politika seyreden Türkiye ise iki ülkeyle de ticari ve diplomatik anlaşmalara devam ediyor.

İNDİRİMLİ GAZDA ANLAŞILDI

Tahıl koridoru ve esir takasıyla ilk meyvelerini veren politikada yeni bir aşamaya geçildi. Rus gazının indirimli alınması konusunda anlaşma sağlandı. İki ülke ticaretinin bir kısmının Rus rublesi ve Türk Lirasıyla yapılması konusunda mutabakata varıldı.

İNDİRİM MÜJDESİNİ ERDOĞAN VERECEK

Bu mutabakat doğrultusunda, hanelerde ve iş yerlerinde kullanılan doğal gazda indirim planlanıyor. Nihai kararın verilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğal gazdaki indirime ilişkin müjdeyi Cuhmrubaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde açıkaması bekleniyor.

METREKÜP FİYATI 30'DAN 1300 DOLARA FIRLAMIŞTI

Öte yandan, Rusya savaş nedeniyle kendisine ambargo uygulayan Avrupa’ya doğal gazın vanasını kapatmıştı. Uluslararası piyasada doğal gazın metreküpü 30 dolardan 1300 dolara fırlamıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...