Tgrt Haber
08 Mart 2022 17:12 - Güncelleme : 08 Mart 2022 17:39

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak? OGM personel alım şartları ve tarihi!

Orman Genel Müdürlüğü 5 bin işçi alımına dair detaylar belli oldu. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, "OGM personel başvuru şartları nedir, başvuru tarihleri ne zaman?" sorularının cevabını araştırmaya başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın personel ilanı hakkında merak edilenler haberimizde...

Orman Genel Müdürlüğü, 5 bin personel alımı yapacağını duyurdu ve başvuru ilanına dair detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı.
Orman Genel Müdürlüğü, 5 bin personel alımı yapacağını duyurdu ve başvuru ilanına dair detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı.

Orman Genel Müdürlüğü'nün 5 bin personel alımı yapacağını duyurması ardından, iş ilanına dair detaylar gündemde yerini aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyen binlerce vatandaş; "OGM personel başvurusu nasıl yapılır, personel alım şartları nedir?" sorularının cevabını araştırmaya başladı. İşte, OGM personel ilanı başvuru tarihleri ve ilana dair detaylar...

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak? OGM personel alım şartları ve tarihi!

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI NE ZAMAN? BAŞVURU TARİHLERİ...

OGM personel alımı başvurularının ne zaman başlayacağını araştıran vatandaşlar, tarihleri sorgulamaya devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü personel alımının ne zaman yapılacağını henüz açıklanmasa da; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 5 bin yeni yangın işçisi istihdamı yapılacağının haberini verdi. 

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "#YeşilVatan’ımızın kıymetli ormanlarını korumak ve geliştirmek için mücadele edecek 5.000 yeni işçi istihdam ediyoruz. Bu süreçte bizlere imkan sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a ve Sayın Bakanımız Bekir PAKDEMİRLİ’ye şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerine yer verilirken; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise, ‘"#YeşilVatan’ımızın kıymetli ormanlarını korumak ve geliştirmek için mücadele edecek 5.000 yeni işçi istihdam ediyoruz." diyerek personel alımına dair açıklamarda bulundu.

OGM personel alımına dair kılavuz ve başvuru tarihleri henüz açıklanmadı fakat yapılacak yeni açıklamaların ardından, detaylar haberimizde yer alacak. 

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak? OGM personel alım şartları ve tarihi!

OGM PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

OGM 5 bin personel alımına dair güncel kılavuz henüz yayınlanmadı fakat daha önceki alımlarda başvuru şartlarına ilişkin maddeler şöyleydi:

  • Türk vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Başvuru yapacak adayların, Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  • Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak)
  • Adayların, başvurunun son günü itibarıyla talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.
  • İŞKUR Açık İş İlanında belirtilen yerleşim biriminde/birimlerinde ikamet ediyor olmak.

Personel alımının detaylarında belirtilen pozisyona göre, şartlar değişiklik gösterebilmektedir. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...