Tgrt Haber
13 Mart 2014 14:30

Öztekin, 'Ücret ve komisyonlarla ilgili düzenlemeyi yapacağız'

BDDK Başkanı Öztekin, 'Ücret ve komisyonlarla ilgili düzenlemeyi yapacağız. Düzenleme mayıs sonuna kadar biter diye düşünüyorum' dedi.

Öztekin, 'Ücret ve komisyonlarla ilgili düzenlemeyi yapacağız'
BDDK Başkanı Öztekin,ücret ve komisyon,düzenleme,

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, "Ücret ve komisyonlarla ilgili düzenlemeyi yapacağız. Kanun düzenleme konusunda bize süre veriyor. Süre bitene kadar düzenleme yapılacak. Komisyonun nasıl alınacağı ve komisyonlar konusunda standartlar belirlenecek. Düzenleme mayıs sonuna kadar biter diye düşünüyorum" dedi. BDDK Başkanı Mukim Öztekin, bankacılılık sektöründeki gelişmeler, ücret ve komisyonlarla ilgili düzenlemeler ve yeni lisans başvuruları konusunda AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Türk Ticaret Bankası'nın yeni lisans alması ve katılım bankacılığı yapacağına yönelik açıklamalar hakkında Öztekin, "Banka ile ilgili kanuni düzeleme yapılması gerekiyor. Bunun bizimle ilgisi yok. (Ziraat Bankası ve Halk Bankası) İkisi konuşuluyor. Seçimden sonra kanun çıkar diye düşünüyorum. Seçime kadar kanun çıkmaz" dedi.
"Ücret ve komisyonlarla ilgili yeni düzenleme ne zaman yapılacak?" sorusunu Öztekin, "Biz zaten ücret ve komisyonlarla ilgili düzenlemeyi yapacağız. Kanun düzenleme konusunda bize süre veriyor. Süre bitene kadar düzenleme yapılacak. Komisyonun nasıl alınacağı ve komisyonlar konusunda standartlar belirlenecek. Ücret ve komisyonlarla ilgili düzenleme mayıs sonuna kadar biter diye düşünüyorum" şeklinde yanıtladı. Bankacılık sektörünün 2014 yılı ocak ayı dönem net karının son yılların en düşük ocak ayı rakamı olduğuna yönelik açıklamalara ilişkin olarak ise Öztekin, şunları kaydetti:
"Öyle düşünmemek lazım. Baz etkisi var. Bizim almış olduğumuz bir takım düzenlemelerin etkisi var. Dolayısıyla bir ay çok mukayese edilmemeli, bu yanlış olur. Karda geçici düşüş oldu. Genel karşılık düzenlememizin etkisi var. Ama genel itibariyle sağlıklı bir sektörümüz var. Bizim önemli tamponlarımız var. Bu yıl bankacılık sektörünün karı geçen yıl rakamlarını bulur. Kredi büyümesinin yüzde 15 civarında olacağını tahmin ediyorum." Öztekin, yeni lisans başvurusu olup olmadığına yönelik soruya "Henüz fiili bir başvuru yok. Gelip görüşüyorlar, biz almak istiyoruz diye" şeklinde cevap verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...